De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dichtheid. Wat is zwaarder 1 kilo veren of 1 kilo goud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dichtheid. Wat is zwaarder 1 kilo veren of 1 kilo goud."— Transcript van de presentatie:

1 Dichtheid

2 Wat is zwaarder 1 kilo veren of 1 kilo goud

3 Wat weegt meer? Een bekertje water Een knikker  Een bekertje water weegt natuurlijk meer

4 Wat weegt meer? Water Glas (materiaal waar een knikker van gemaakt is)  ? Om dit te weten te komen moet je: Het aantal gram van elke stof weten bij hetzelfde volume.

5 Volume van een voorwerp bepalen Je kunt de massa van stoffen pas vergelijken als ze hetzelfde volume hebben. Hoe bepaal je het volume van een voorwerp?

6 1 Bereken -Berekenen met formules uit de wiskunde V = l x b x h Volume V in cm³

7 2) Onderdompelingsmethode M.b.v. de onderdompelingsmethode (onregelmatige vormen) Proefje

8 De drie grootheden massa (m) Hoeveelheid stof in gram Vollume (V)Hoeveelheid stof in cm³ of mL Dichtheid (ρ)massa van 1 cm³ stof. Dichtheid is een stofeigenschap Je herkent er een stof aan.

9 Dichtheid

10 Oefenopgave Het water in een maatglas stijgt als je het tinnenpaard er in laat zakken. Bereken de massa van het tinnen paard. Tip gebruik tabel 15

11 Onderdompelingsmethode 1. Wat is het beginniveau van het water? V b = 10 cm³ 2. Wat is het eindniveau van het water? Ve = 16,5 cm³  Het verschil is het volume van het paard. V paard = Ve – Vb V paard = 16,5 cm³ – 10 cm³ V paard = 6,5 cm³

12

13 Maak opgaven 2 t/m 6 van het stencil

14 Samenvattend 1.Wanneer mag je het gewicht van de stoffen met elkaar vergelijken?  Als de stoffen hetzelfde volume hebben 2. Wat is de dichtheid van een stof?  De dichtheid is de massa van 1 cm³ van de stof. 3. Wat is de formule voor de dichtheid?  dichtheid = massa/volume  ρ = m/V 4.Waar kun je dichtheid van stoffen vinden in Binas?  tabel 15 en 16 5.Is de dichtheid voor elke stof anders?  Ja!


Download ppt "Dichtheid. Wat is zwaarder 1 kilo veren of 1 kilo goud."

Verwante presentaties


Ads door Google