De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stoffen en hun eigenschappen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stoffen en hun eigenschappen"— Transcript van de presentatie:

1 Stoffen en hun eigenschappen 3.3-3.4
Gemaakt door: Lauren Risse & Louise koevoet

2 Stoffen herkennen Eigenschappen waaraan je een stof kunt herkennen, wordt stofeigenschappen genoemd. Eenvoudige vast te stellen stofeigenschappen zijn: kleur, geur, smaak, brandbaarheid, fase(vloeibaar, vast, en gasvormig), glans, buigzaamheid en oplosbaarheid. Vb. Kleur Geur Smaak Brandbaarheid Fase Glans Buigzaamheid oplosbaarheid lepel Zilver/grijs - vast ja water neutraal vloeibaar Zeep (vast) Verschil- lend Verschil-lend - Vast- vloeibaar ja

3 Oplosbaarheid: In veel situaties in het dagelijks leven gebruik je oplossingen en maak je dus indirect gebruik van stofeigenschap oplosbaarheid. een zuivere stof kun je aan een combinatie van zijn stofeigenschappen herkennen de oplosbaarheid is vooral nuttig als je weet hoeveel van een stof in een bepaalde hoeveelheid oplosmiddel kan oplossen. Vb. als je, je nagellak wil afhalen kan dat niet met water, maar daarvoor moet je nagellakremover gebruiken. als je teer op je huid hebt krijg je dat er ook niet gewoon met water, maar dan heb je daarvoor wasbenzine nodig.

4 Dichtheid Als je wilt weten welke stof zwaarder is kan dat niet alleen met de massa, maar je moet ook dezelfde volume hebben dan pas kan je zeggen welke stof zwaarder is. de dichtheid van een stof, een stofeigenschap is de massa per volume-eenheid van die stof. Voor de massa(m) van een voorwerp, volume(V) en dichtheid( ) e de eenheid die je gebruikt voor de dichtheid = g/cm³ als een van deze eenheden niet weet kan je die zo uitrekenen.

5 EINDE.


Download ppt "Stoffen en hun eigenschappen"

Verwante presentaties


Ads door Google