De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Past simple Als je over iets wilt praten dat in het verleden is gebeurd en ook is afgelopen, dan gebruik je de past simple.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Past simple Als je over iets wilt praten dat in het verleden is gebeurd en ook is afgelopen, dan gebruik je de past simple."— Transcript van de presentatie:

1 Past simple Als je over iets wilt praten dat in het verleden is gebeurd en ook is afgelopen, dan gebruik je de past simple

2 -yesterday -this morning -a week ago -last year -in 1995 Vaak wordt daar dan bij verteld wanneer het in het verleden was. Voorbeelden hiervan zijn:

3 Hoe maak je past simple? -bij regelmatige werkwoorden -(e)d achter het werkwoord te zetten. –> He relaxed on the beach. -bij onregelmatige werkwoorden de bijbehorende vorm te gebruiken. Zie lijst op de website www.engelsbk.weebly.com –> He went to a concert.

4 Als de laatste letter van een werkwoord eindigt met een ‘y’, wordt deze ‘y’ vervangen door ‘ied’. Try- Tried Let op, deze regel geldt alleen wanneer de letter vóór de y een medeklinker is. Wanneer dit niet het geval is, wordt er ‘ed’ achter het werkwoord gezet. Enjoy - enjoyed


Download ppt "Past simple Als je over iets wilt praten dat in het verleden is gebeurd en ook is afgelopen, dan gebruik je de past simple."

Verwante presentaties


Ads door Google