De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Voltooid Deelwoord Door Yeelen!. Wat is een Voltooid Deelwoord?  Krijg je als je er ik heb of ik ben voor zet.  Je moet een hulpwerkwoord in de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Voltooid Deelwoord Door Yeelen!. Wat is een Voltooid Deelwoord?  Krijg je als je er ik heb of ik ben voor zet.  Je moet een hulpwerkwoord in de."— Transcript van de presentatie:

1 Het Voltooid Deelwoord Door Yeelen!

2 Wat is een Voltooid Deelwoord?  Krijg je als je er ik heb of ik ben voor zet.  Je moet een hulpwerkwoord in de buurt ervan vinden (hebben, zijn, of worden)  Moet beginnen met ge-, be-, ver-, of ont-.

3 Vervoegen: Sterk of Zwak  Sterk? :  Het voltooid deelwoord van een sterk werkwoord eindigt altijd op –en (Ik heb vijf dagen achter elkaar gelopen)  Zwak? :  Eindigt of op “t,” of op “d.” (gefietst, gerend)  Meestal hoor je dat wel als je het in het verleden tijd zet.

4 Als je het niet kunt horen: ‘t sexy fokschaap  Gebruik: ‘t sexy fokschaap  Zit de laatste letter van de stam erin? :t  Of niet? :d


Download ppt "Het Voltooid Deelwoord Door Yeelen!. Wat is een Voltooid Deelwoord?  Krijg je als je er ik heb of ik ben voor zet.  Je moet een hulpwerkwoord in de."

Verwante presentaties


Ads door Google