De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New.

Verwante presentaties


Presentatie over: "New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New."— Transcript van de presentatie:

1

2 New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New Zealand bestaat uit twee eilanden. Het Noorder eiland en het Zuider eiland.

3 Dit is Abel Tasman, hij heeft New Zealand op 13 december 1642 ontdekt.

4 De hoofdstad van New Zealand is Wellington. Dat ligt in het zuiden van het Noorder eiland.

5 De moa's waren grote niet-vliegende vogels die leefden in New Zealand. De verschillende soorten moa's hadden alleen de Haasts arend te vrezen, voor de komst van de mens. Deze reusachtige roofvogel was de grootste adelaar die ooit geleefd heeft. Nu zijn de moa’s helaas uitgestorven.

6 Kiwi's zijn veruit de kleinste levende loopvogels en leg het grootste ei in verhouding tot hun lichaamsgrootte van alle vogelsoorten in de wereld. De Kiwi is momenteel een bedreigde diersoort. Ze worden nu goed beschermd in Nationale parken. De Kiwi is zo’n beroemde vogel in New Zealand dat men ook vaak de mensen uit New Zealand Kiwi’s noemen.

7 Op het Noorder eiland ligt de plaats Rotorua. Daar kun je geisers vinden. Zwavelwaterstof borrelt er uit de bodem omhoog waardoor je pruttelende modderpoelen krijgt. Het stinkt naar rotte eieren. Maar een bad in zo’n modderpoel zou een genezende werking hebben. Verder zijn er spuitende geisers en warmwaterbronnen in de omgeving van de stad. http://www.youtube.com/watch?v=StJQXVNe1Pc

8 De oorspronkelijke bewoners van New Zealand zijn de Maori’s. Het woord maori betekent 'normaal' of 'gewoon persoon' in het Maori. Er zijn nog steeds Maori's die zo leven als hun voorouders leefden. Ook zijn er nog steeds Maori's die in het stamgebied van hun voorouders leven. De klederdracht is bij sommige Maori's nog steeds dezelfde als vroeger, net als de grote Ta moko (gezichtstatoeages). Een groot deel van de Maori's is gaan leven als de Europeanen. Zij hebben dezelfde rechten, maar het is over het algemeen wel zo dat ze minder goede banen hebben. Haka is de naam van een dans van de Maori’s uit New Zealand. Door middel van deze dans probeert men de goden aan te roepen. http://www.youtube.com/watch?v=Jp hKPhW_m68&feature=related

9 Vragenronde


Download ppt "New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New."

Verwante presentaties


Ads door Google