De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Retrospective.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Retrospective."— Transcript van de presentatie:

1 Retrospective

2 Inhoud van de bijeenkomst
- Retrospective en uitleg over de 5 fases - Doorlopen van de 5 fases - Nabespreken - Ruimte voor vragen - Huiswerk voor volgende bijeenkomst

3 Retrospective en de 5 fases
Evalueren werkproces van de afgelopen sprint De vijf fases: Set the stage: creëren van een goede (werk)sfeer en welkom heten Gather data: verzamel gegevens over de afgelopen sprint Generate insights: analyseer en bespreek de gegevens Decide what to do: kom tot actiepunten Close the retrospective: sluit de retrospective af Ter informatie: Retrospective: de Sprint wordt afgesloten met de Sprint Retrospective. Tijdens deze meeting kijkt het team terug op het werkproces, de samenwerking, gebeurtenissen en de kwaliteit van de afgelopen Sprint. Dit heeft als doel om beter te worden. Alles wat niet goed ging moet worden aangepakt, zodat in volgende Sprints niet dezelfde fouten gemaakt kunnen worden. Punten die uit de Retrospective komen, zijn bij voorkeur ‘actionable’.

4 Opdracht: - De projectgroepjes doorlopen de 5 fases van de retrospective. De Skills docent begeleidt de studenten hierbij. - Er wordt een notulist gekozen die op het format de belangrijkste resultaten uit de 5 fases noteert. De rol van notulist wordt afgewisseld per retrospective.

5 Fase 1, Set the stage Geef in 1 woord weer wat kenmerkend was voor de afgelopen sprint. Geef in 1 woord weer hoe jouw gedrag was in de afgelopen sprint.

6 Fase 2, gather data Groepsleden schrijven maximaal 3 kaartjes en plaatsen die op een tijdlijn: -Wat heeft indruk op je gemaakt/wat is je bijgebleven over de afgelopen sprint? -Cluster de briefjes op de flipover. -Schrijf een +, - of ? symbool boven de clusters waardoor tips en tops duidelijk worden. -Geef op een ander briefje aan op een schaal van 1-4 hoe nuttig je jouw tijdsbesteding in deze sprint vond.

7 Fase 3, generate insights
Bespreek aan de hand van de symbolen wat goed ging, wat minder goed ging en waarom dat zo was. of of

8 Fase 4, decide what to do Bepaal: wat gaan we anders doen, wat behouden we? Maak hier actiepunten van!

9 Fase 5, closing the retrospective
Kies iemand uit je groepje en zeg daar wat positiefs over.


Download ppt "Retrospective."

Verwante presentaties


Ads door Google