De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Retrospective. Inhoud van de bijeenkomst - Retrospective en uitleg over de 5 fases - Doorlopen van de 5 fases - Nabespreken - Ruimte voor vragen - Huiswerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Retrospective. Inhoud van de bijeenkomst - Retrospective en uitleg over de 5 fases - Doorlopen van de 5 fases - Nabespreken - Ruimte voor vragen - Huiswerk."— Transcript van de presentatie:

1 Retrospective

2 Inhoud van de bijeenkomst - Retrospective en uitleg over de 5 fases - Doorlopen van de 5 fases - Nabespreken - Ruimte voor vragen - Huiswerk voor volgende bijeenkomst

3 Retrospective en de 5 fases Retrospective: Evalueren werkproces van de afgelopen sprint De vijf fases:  Set the stage: creëren van een goede (werk)sfeer en welkom heten  Gather data: verzamel gegevens over de afgelopen sprint  Generate insights: analyseer en bespreek de gegevens  Decide what to do: kom tot actiepunten  Close the retrospective: sluit de retrospective af

4 Opdracht: - De projectgroepjes doorlopen de 5 fases van de retrospective. De Skills docent begeleidt de studenten hierbij. - Er wordt een notulist gekozen die op het format de belangrijkste resultaten uit de 5 fases noteert. De rol van notulist wordt afgewisseld per retrospective.

5 Fase 1, Set the stage Geef in 1 woord weer wat kenmerkend was voor de afgelopen sprint. Geef in 1 woord weer hoe jouw gedrag was in de afgelopen sprint.

6 Fase 2, gather data Groepsleden schrijven maximaal 3 kaartjes en plaatsen die op een tijdlijn: -Wat heeft indruk op je gemaakt/wat is je bijgebleven over de afgelopen sprint? -Cluster de briefjes op de flipover. -Schrijf een +, - of ? symbool boven de clusters waardoor tips en tops duidelijk worden. -Geef op een ander briefje aan op een schaal van 1-4 hoe nuttig je jouw tijdsbesteding in deze sprint vond.

7 Fase 3, generate insights Bespreek aan de hand van de symbolen wat goed ging, wat minder goed ging en waarom dat zo was. of

8 Fase 4, decide what to do Bepaal: wat gaan we anders doen, wat behouden we? Maak hier actiepunten van!

9 Fase 5, closing the retrospective Kies iemand uit je groepje en zeg daar wat positiefs over.


Download ppt "Retrospective. Inhoud van de bijeenkomst - Retrospective en uitleg over de 5 fases - Doorlopen van de 5 fases - Nabespreken - Ruimte voor vragen - Huiswerk."

Verwante presentaties


Ads door Google