De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer."— Transcript van de presentatie:

1

2 SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer

3 Wanneer we het woord "Siberië“ horen, slagen we er niet in anders dan als aan een ver ding te denken in een uitgestrekte koude en onherbergzame vlakte, of kortweg, de laatste plaats in de wereld waar een bewuste persoon zijn vakantie zou doorbren- gen. Misschien als ze meer wisten over het Baïkal meer, het zou hun mening veranderen.

4

5 Het Baïkal Meer is het grootste meer in de wereld door de hoeveelheid water, niet alleen door zijn grootte, maar ook door zijn diepte. Geen enkel meer benadert de 1620 meter. Een vijfde van al het zoet water op de planeet is in Baïkal. Om u een inzicht te geven van zijn volume zouden, indien alle rivieren van de wereld zich erin stor- ten, het 1 jaar zou duren om het te vullen.

6 En al dit water is zuiver, omdat deze rivieren die het voedt door het steppen van Siberië lopen, zonder menselijke degradatie. Dit is de reden waarom de transparantie van het water, nog bevroren, uniek is. Op de foto, een van de 330 rivieren die het Baïkal Meer vormen.

7 ÉtéHiver Het is onmogelijk om te spreken van Siberië zonder zijn strenge winters te herinneren. Gedurende 4-5 maanden per jaar, is Baïkal bevroren, waardoor hun isolement meer en meer vermeerdert, het blijft een van de grootste intacte zoetwater reserves van de planeet. Het landschap verandert Baïkal radicaal van zomer-naar wintertijd.

8 Het ijs is zo dik aan het eind van de winter, dat voertuigen op het oppervlak van het meer kunnen berijden zonder angst.

9 De zuiverheid van het water wordt uitgedrukt in de ijsblokken.

10 Tot de ijsblokken die blauw zijn.

11 Surrealistisch landschap. Verschillende endemische soorten vis, schaal-en zoogdieren bewonen zijn wateren. Een onverwachte kleur op de bodem van een bevroren meer. Verschillende instanties organiseren duikexpedities naar Baïkal om de kleurrijke flora en fauna te onthullen.

12 De imposante Baïkal Steur, is bijna onmogelijk te vinden, Hij wordt ernstig bedreigd met uitroeiing, omdat de eieren behoren tot de meest gewaardeerde door liefhebbers van Russische kaviaar.

13 Steur Caviar Een van de meest waardevolle ter wereld. Exclusiviteit kost altijd veel geld.

14 De menselijke aanwezigheid wordt gevoeld, en vele zoogdiersoorten worden bedreigd De Siberische tijger is niet langer in de regio Baïkal. De Nerpa, alleen zoetwater zeehond ter wereld, ook wel bekend als "Baïkal Seal" woont nog steeds in het meer, en ondanks de bescherming van de overheid, wordt met uitsterven bedreigd. De vissen zijn altijd een partij voor de beren die de stranden bevolken en moedig weerstaan​​ bieden.

15 De grootste stad in de regio van Siberië: Irkutsk, langs de rivier de Angara. Het grootstedelijk gebied telt meer dan 1 miljoen inwoners. De mensen hebben het voorrecht van het leven naast een Site van het Werelderfgoed van de UNESCO. (Foto genomen door Sateliet)

16 Uitzicht van de grootste stad van Siberië.

17 Chemin de fer Transsi- bérien dans son trajet Mos- cou à Pékin, il est le point haut, sur le tronçon du lac Baïkal, 33 200 ponts et tun- nels. Trans-Siberische spoorweg op de lijn Moskou naar Bei- jing, het is het hoogste punt van het traject van het Bai- kalmeer, met 33.200 brug- gen en tunnels.

18 Transsiberien Express Plus de 100 ans d'histoire. De Transsiberische Expres, meer dan 100 jaar geschiedenis.

19 Beau paysage contournant le lac Baïkal. Mooi landschap rond het Baïkal Meer

20 Vue de d'autres belles images de ce "géant russe«, Transparence impressionnante. Andere schone zichten van deze “Russiche reus”, indrukwekkende doorzichtigheid.

21 Paysages à couper le souffle Adembenemende landschappen.

22

23

24


Download ppt "SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer."

Verwante presentaties


Ads door Google