De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE PAPEGAAI.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE PAPEGAAI."— Transcript van de presentatie:

1 DE PAPEGAAI

2 Hier en ver weg Papegaaien zie je in het wild maar ook in
dierentuinen. Ze komen vaak voor in de warmere en ook vochtige gebieden ook wel genoemd : de tropen. uit verre landen werden de dieren al vroeger als huisdieren gehouden . De mensen vonden het natuurlijk grappig dat ze die dieren konden laten praten.

3 Samen leven. In een groep papegaaien zitten er altijd een paar op de uitkijk. Die waarschuwen de rest als er gevaar is. Bijvoorbeeld als er een slang komt opdagen. Soms hebben papegaaien ruzie. Meestal doen ze dan alleen maar een beetje stoer tegen elkaar. Ze zetten hun veren dan op om te laten zien hoe groot ze zijn. Ruzie is er altijd weleens. Maar in een groep is het belangrijk om de vrede te bewaren. Daarom laten papegaaien elkaar vaak weten hoe aardig ze elkaar vinden. Ze poetsen elkaars veren met hun snavel, pikken beestjes en vuiltjes weg, en voeren elkaar zelfs. Allemaal om te laten zien dat ze vrienden zijn.

4 Soorten en maten. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten papegaaien. Ze zien er allemaal weer anders uit en ze gedragen zich ook anders. Sommige soorten zijn maar 9 centimeter groot, en andere kunnen langer worden dan 1 meter. Toch zijn er ook dingen die bij alle papegaaien hetzelfde zijn. Het eerste dat je opvalt is dat ze allemaal papegaaien felle kleuren hebben.

5 Praten of na praten? Een van de dingen die je met de papegaai kunt doen, is hem leren praten. Dat kan hele grappige situaties opleveren. Want soms lijkt het net of een papegaai een grapje met je uithaalt. Er was wel eens een amazonepapegaai die telkens als je hem diep aankeek, begon te roepen: wat ben jij dom!!!

6 Bedreigde dieren. Als een papegaai in een kooi goed verzorgt wordt en zich niet hoeft te vervelen, dan heeft hij het nog niet zo slecht. Toch horen papegaaien eigenlijk in het oerwoud thuis. Jammer genoeg gaat het niet goed met de wilde papegaaien in de wereld. Als er niets gebeurt, zullen veel papegaaien soorten uitsterven. Daarom behoren ze bij de : bedreigde diersoorten

7 einde Dit was de PowerPoint zijn er nog vragen?


Download ppt "DE PAPEGAAI."

Verwante presentaties


Ads door Google