De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitspraken in prediker:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitspraken in prediker:"— Transcript van de presentatie:

1 Uitspraken in prediker:
Wat krom is kan niet recht worden gemaakt (1:15) Het is daarom maar het beste voor een mens dat hij zich aan eten en drinken te goed doet en volop geniet van wat hij moeizaam heeft verworven (2:24) generaties komen en gaan maar de wereld blijft altijd hetzelfde (1:4) een mens is niet beter af dan een dier (3:18) Beter af dan de doden en de levenden zijn zij die nog niet geboren zijn ((4:3) wees niet al te rechtvaardig (7:16) een snelle hardloper wint niet altijd de wedstrijd (9:11) Ga verstandig en spaarzaam om met je middelen want je weet niet welke ramp de aarde treffen zal ((11:6)

2 Onderzoeksgebieden: 1. Wijsheid : wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart 2. Genot. Vrolijkheid is niet meer dan dwaadsheid. Waar leidt vreugde toe? 3. Werk. Het had geen nut onder de zon 4. Bezit. Vergeleken met de vorige extra zinloos. Hij moet het iemand geven die er niets voor heeft gedaan en God staat niet eens iedereen met veel geld toe om ervan te genieten (2:25).

3 10 ijdelheden: - Menselijke wijsheid (2:15)
- Menselijke bezigheden (2:19) - Menselijk bezit vergaren (2:26) - Menselijke afgunst (4:4)\ - Menselijke hebzucht (4:7) - Menselijke roem (4:16) - Menselijke zucht naar rijkdom (5:9) - Menselijk zoeken naar vervulling van verlangens (5:9) - Menselijke oppervlakkige vrolijkheid (7:6) - Menselijke onrechtvaardige beloning (8:10-14)

4 Wees eerlijk over het leven.

5 Hoop op méér.

6 Zorg voor relaties

7 Geniet van wat je hebt gekregen en bedenk dat het een geschenk van God is

8 Bedenk dat wij maar sterfelijk zijn en dat God groter is

9 Heb ontzag voor God

10 Leef Gods geboden na


Download ppt "Uitspraken in prediker:"

Verwante presentaties


Ads door Google