De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat verwacht je van Jezus? Gezondheid Geluk Werk Liefde voor andere mensen Vrede.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat verwacht je van Jezus? Gezondheid Geluk Werk Liefde voor andere mensen Vrede."— Transcript van de presentatie:

1 Wat verwacht je van Jezus? Gezondheid Geluk Werk Liefde voor andere mensen Vrede

2 ‘Kind, je zonden worden je vergeven’

3 Doop en Avondmaal laten het zien!

4 1. Jezus ziet je geloof Het vertrouwen van de verlamde en zijn vrienden: anders dan bij anderen Jezus doorziet mensen Om bang van te worden? Kan juist troostrijk zijn!

5 2. Jezus zegt je vergeving toe Verlamde komt voor genezing, krijgt genezing! Letten op wat hij niet krijgt? Letten op wat hij wel krijgt! – Als eerste krijgt hij vergeving van Jezus! Vergeving: een genezende boodschap??! – Dit is het hart van het Evangelie!

6 2. Jezus zegt je vergeving toe Vergeving: het hart van het Evangelie Boodschap van het Avondmaal: ‘Kind, je zonden worden je vergeven!’ Boodschap van de doop: ‘Kind, je zonden worden je vergeven!’ Verlamde maakt duidelijk: Geen prestatie van onze kant!

7 3. Jezus’ macht om je zonden te vergeven ‘Je zonden worden je vergeven’ Makkelijk gezegd? Maar is dat dan ook zo? – Niet als … … het zegt Alleen als God het zegt! of

8 3. Jezus’ macht om je zonden te vergeven Wat is makkelijker: – Wij: zonden vergeven – Mensen van toen: genezen De vraag is: welke (vol)macht heeft Jezus? Jezus bewijst zijn macht om te vergeven – Zou God na godslastering een wonder toestaan? Maar één conclusie mogelijk: Jezus is de beloofde Messias.

9 3. Jezus’ macht om je zonden te vergeven Makkelijk voor Jezus? Zijn last wordt er zwaarder van! Hij gaat ervoor op weg naar Jeruzalem Dus geen goedkope woorden! God spreekt in doop & avondmaal: ‘Kind, je zonden worden je vergeven’


Download ppt "Wat verwacht je van Jezus? Gezondheid Geluk Werk Liefde voor andere mensen Vrede."

Verwante presentaties


Ads door Google