De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst. Zonde is… Samaritaanse vrouw Johannes 4 vers 1 t/m 42 Jezus kijkt naar de binnenkant! …hij heeft geen vooroordelen…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst. Zonde is… Samaritaanse vrouw Johannes 4 vers 1 t/m 42 Jezus kijkt naar de binnenkant! …hij heeft geen vooroordelen…"— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst

2 Zonde is…

3 Samaritaanse vrouw Johannes 4 vers 1 t/m 42 Jezus kijkt naar de binnenkant! …hij heeft geen vooroordelen…

4 zonde = zonder God

5 Ben jij waardig genoeg voor God?

6 De verhalen over Jezus Het evangelie Mattheus Marcus Lucas Johannes

7 Huizen van toen…

8

9 Jezus en de verlamde man

10 De bijbel is vrij duidelijk, iedereen is zondig, we zijn al vanaf onze geboorte een zondig mens. Vanaf dat Adam en Eva de verkeerde keus maakten in het paradijs is er een grote kloof ontstaan tussen de mens en God. Een kloof die wij niet zomaar kunnen overbruggen.

11 “Ik heb meer armen en benen gebroken dan ik me ooit kan herinneren” Op 16-jarige leeftijd is Tony Anthony voor de eerste keer wereldkampioen Kung Fu!

12 Zou zo iemand tot kunnen geloven in Jezus?

13 http://www.eo.nl/pro gramma/tzaljemaarge beuren/2005- 2006/page/De_gete mde_tijger/episode.e sp?episode=6984200 Tony Anthony

14 Jezus zegt: ‘Ik ben de Weg en de Waarheid en het Leven, kom tot de Vader, kom door Mij’. Door Jezus mogen wij weer voor God komen te staan.

15 Het belangrijke verschil met andere godsdiensten, dan denken we aan de islam en boeddhisme, is dat wij niks meer hoeven te doen. Want Jezus heeft voor ons betaald! Wij hoeven niet goed werk op goed werk te stapelen om vergeven te worden. Doordat Jezus heeft betaald kost het ons niks.

16 Leven in vergeving is leven in genade. Je hoeft niet meer te piekeren over het feit dat je zondig bent. Je mag je ogen gericht houden op Jezus en in Zijn vergeving met God leven. Werkelijke vrijheid

17 Wat zit er in jouw laatje ? fragment uit de film ‘Bruce Almighty’. Kan je trots zijn of heb je liever dat je laatje dicht blijft?

18 … en Jezus wil vergeven …


Download ppt "Godsdienst. Zonde is… Samaritaanse vrouw Johannes 4 vers 1 t/m 42 Jezus kijkt naar de binnenkant! …hij heeft geen vooroordelen…"

Verwante presentaties


Ads door Google