De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloof in beweging Massa’s op de been voor Jezus Massa’s op de been voor Jezus Jezus’ eigen woonhuis? Jezus’ eigen woonhuis? “Heilsboodschap” – komen ze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloof in beweging Massa’s op de been voor Jezus Massa’s op de been voor Jezus Jezus’ eigen woonhuis? Jezus’ eigen woonhuis? “Heilsboodschap” – komen ze."— Transcript van de presentatie:

1 Geloof in beweging Massa’s op de been voor Jezus Massa’s op de been voor Jezus Jezus’ eigen woonhuis? Jezus’ eigen woonhuis? “Heilsboodschap” – komen ze daarvoor? “Heilsboodschap” – komen ze daarvoor? En jij – wat verwacht je van Jezus? En jij – wat verwacht je van Jezus?

2 Doordouwers Lef: inbreken in andermans huis Lef: inbreken in andermans huis “Bij het zien van hun geloof” “Bij het zien van hun geloof” Praktisch: je moet persé bij Jezus zijn Praktisch: je moet persé bij Jezus zijn “Hun” geloof: verlamde passief, vrienden nemen het over “Hun” geloof: verlamde passief, vrienden nemen het over Elkaar naar Jezus dragen! Elkaar naar Jezus dragen!

3 In de diepte Verlamde aan de beurt Verlamde aan de beurt “Je zonden zijn vergeven” – zit je daar op te wachten? “Je zonden zijn vergeven” – zit je daar op te wachten? Zonde/vergeving en ziekte/genezing Zonde/vergeving en ziekte/genezing Door Jezus in de diepte gepeild Door Jezus in de diepte gepeild Compleet herstel begint op diepste laag: verzoening met God Compleet herstel begint op diepste laag: verzoening met God

4 Makkelijk? Wat is makkelijker: Wat is makkelijker: Vergeven? Vergeven? Genezen? Genezen? Confrontatie: wie kan zonden vergeven? Confrontatie: wie kan zonden vergeven? Vergeving via priesters en offers Vergeving via priesters en offers Jezus brengt vergeving “op aarde” Jezus brengt vergeving “op aarde” Geen “loket” maar “Persoon” Geen “loket” maar “Persoon”

5 In de benen “Sta op en loop” – eenvoudige opdracht? Onmogelijk! “Sta op en loop” – eenvoudige opdracht? Onmogelijk! Opstaan door de kracht van Jezus Opstaan door de kracht van Jezus Voor ons: Geloof en leef! Voor ons: Geloof en leef! Omstanders doen mee: God loven Omstanders doen mee: God loven Volop in beweging Volop in beweging


Download ppt "Geloof in beweging Massa’s op de been voor Jezus Massa’s op de been voor Jezus Jezus’ eigen woonhuis? Jezus’ eigen woonhuis? “Heilsboodschap” – komen ze."

Verwante presentaties


Ads door Google