De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

(Voor)lezen is leuk!. Voorlezen maakt alles….. Invloed van ouders De kans dat een kind uitgroeit tot lezer wordt 5 keer zo groot als ouders een actieve.

Verwante presentaties


Presentatie over: "(Voor)lezen is leuk!. Voorlezen maakt alles….. Invloed van ouders De kans dat een kind uitgroeit tot lezer wordt 5 keer zo groot als ouders een actieve."— Transcript van de presentatie:

1 (Voor)lezen is leuk!

2 Voorlezen maakt alles…..

3 Invloed van ouders De kans dat een kind uitgroeit tot lezer wordt 5 keer zo groot als ouders een actieve leesopvoeding voeren. Ter vergelijking: de invloed van een docent maakt die kans 1,5 keer zo groot, van vrienden 3,5 keer. Bron: Het verhaal achter de lezer (Stalpers, 2007)

4 Met 15 minuten lezen per dag, lees je 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met ca. 1.000 woorden per jaar Ruim baan voor vrij lezen!

5 Alle kinderen profiteren van voorlezen het opleidingsniveau of de sociale status van hun ouders maakt niet uit de moedertaal thuis is niet van invloed. Voorlezen heeft het meeste zin in de taal die ouders het beste spreken. Bron: Leesmonitor.nu

6 Gaan leerlingen meer lezen Worden ze beter in lezen Worden ze beter in taal Kunnen ze beter leren Met plezier in lezen…

7 Wat kun je als ouders doen (actieve leesopvoeding) 1.praten over boeken, interesse tonen 2.voorlezen, samen lezen 3.naar de bibliotheek en boekwinkel gaan 4.het goede voorbeeld geven 5.boeken cadeau geven ‘Over ouders en leesopvoeding’, N. Notten (2012)


Download ppt "(Voor)lezen is leuk!. Voorlezen maakt alles….. Invloed van ouders De kans dat een kind uitgroeit tot lezer wordt 5 keer zo groot als ouders een actieve."

Verwante presentaties


Ads door Google