De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3.2: Sociale Partners en overheid Sociale partners: werkgevers- en werknemersorganisaties Poldermodel: ‘oplossen van problemen door overleg met de betrokkenen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3.2: Sociale Partners en overheid Sociale partners: werkgevers- en werknemersorganisaties Poldermodel: ‘oplossen van problemen door overleg met de betrokkenen."— Transcript van de presentatie:

1 3.2: Sociale Partners en overheid Sociale partners: werkgevers- en werknemersorganisaties Poldermodel: ‘oplossen van problemen door overleg met de betrokkenen en het streven naar consensus en compromis’.

2 3.2: Sociale Partners en overheid Harmoniemodel versus conflictmodel Harmoniemodel: - Gericht op uiteindelijke overeenstemming van belangen tussen werkgevers en werknemers; - noodzaak om gezamenlijke oplossingen te zoeken voor geschilpunten en belangen tegenstellingen. Conflictmodel: -Er wordt uitgegaan van fundamentele belangentegenstellingen tussen werkgevers en werknemers.

3 3.2: Sociale Partners en overheid Rol van de overheid in het sociaal – economische proces: Overlegpartner Werkgever Regelgever Initiator van economisch beleid

4 3.2: Sociale Partners en overheid Overheid is producent van goederen en diensten voor het algemeen belang: Openbaar bestuur Sociale voorzieningen Infrastructuur Onderwijs ….. * Er bestaat voor de individuele burger géén direct verband tussen de kosten en de prijs en het gebruik van de goederen en diensten.

5

6


Download ppt "3.2: Sociale Partners en overheid Sociale partners: werkgevers- en werknemersorganisaties Poldermodel: ‘oplossen van problemen door overleg met de betrokkenen."

Verwante presentaties


Ads door Google