De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ethiek en cultuur Verdieping in theorie. Ethiek en cultuur eer?? In de sociologie wordt cultuur opgedeeld in twee structuren. De G-structuur, ontwikkeld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ethiek en cultuur Verdieping in theorie. Ethiek en cultuur eer?? In de sociologie wordt cultuur opgedeeld in twee structuren. De G-structuur, ontwikkeld."— Transcript van de presentatie:

1 Ethiek en cultuur Verdieping in theorie

2 Ethiek en cultuur eer?? In de sociologie wordt cultuur opgedeeld in twee structuren. De G-structuur, ontwikkeld door Abraham Maslow. De F-structuur, ontwikkeld door David Pinto. Maslow’s model past bij de westerse cultuur. Pinto’s model past bij de oosterse cultuur.

3 Ethiek en cultuur

4

5 Maslow, G-structuur meer op het individu gericht. Pinto, F-structuur meer op de groep gericht. G-structuur  westerse cultuur. F-structuur  oosterse cultuur. Factoren die bepalend zijn: Welvaart, religie, sociaal milieu en het individu

6 Ethiek en cultuur 1948 verklaring universele rechten van de mens. Centraal staan vier vrijheden. Meningsuiting  mogen zeggen wat je denkt. Godsdienstvrijheid  mogen geloven wat je wilt. Bestaansrecht  uitbannen van armoede. Veiligheid  vrijheid ervaren.

7 Ethiek en cultuur Rechten van de mens is een ideaalbeeld. Probleem: ieder land onderschrijft deze rechten, maar…. …toepassing hangt af van G of F structuur. Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen… Verschil in waardering van waarden in G en F. Botsing G en F structuren: botsing in ethiek. Vraag: Democratie opleggen in F structuur, is dat wel haalbaar? eer hoogste goed in de F-structuur


Download ppt "Ethiek en cultuur Verdieping in theorie. Ethiek en cultuur eer?? In de sociologie wordt cultuur opgedeeld in twee structuren. De G-structuur, ontwikkeld."

Verwante presentaties


Ads door Google