De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Seizoensthema 2015-20… GRAPES Gratie Genade GUNST.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Seizoensthema 2015-20… GRAPES Gratie Genade GUNST."— Transcript van de presentatie:

1

2 Seizoensthema 2015-20…

3

4

5 GRAPES

6 Gratie Genade GUNST

7 Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)

8 Genade ‘Wel krijgen wat je niet verdiende.’ (Zoonschap met vrijheid, autoriteit en voorziening)

9 GUNST Betekenis: – voorrecht – goedheid die niet verplichtend is Definitie: ‘Ontvangen wat God je geeft.’

10 GUNST voor een zoon… Zijn oudste … werd boos en wilde niet naar binnen gaan. Toen kwam zijn vader naar buiten en drong bij hem aan. Maar hij antwoordde en zei tot zijn vader: zovele jaren ben ik al in uw dienst en nooit heb ik uw gebod overtreden, maar mij hebt u nooit een geitebokje gegeven om met mijn vrienden feest te vieren. Maar nu die zoon van u gekomen is, die uw bezit heeft opgemaakt met slechte vrouwen, hebt u voor hem het gemeste kalf laten slachten. (Luc. 15:25-32)

11 GUNST voor een zoon… Maar hij (de vader) zei tot hem (de oudste zoon): Kind, jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou! Wij moeten feestvieren en vrolijk zijn, want jouw broer hier was dood en is levend geworden, hij was verloren en is gevonden. (Luc. 15:25-32)

12 GUNST voor een zoon… Leven als een erfgenaam (i.p.v. een slaaf) Dat is – De gegeven vrijheid, autoriteit en voorziening goed gebruiken! – Feestvieren om het herstel van Gods Koninkrijk! – Met de Vader voor de familie zorgen!

13 GUNST Ik noem u niet meer slaven, want de slaaf weet niet, wat zijn heer doet; maar u heb Ik vrienden genoemd, omdat Ik alles, wat Ik van mijn Vader gehoord heb, u heb bekend gemaakt. (Joh. 15:15)

14 WAAROM 4G Visie, waar moet dat over gaan ? – Gebouw of verspreiding zijn gevolg, niet oorzaak – Gevolg van wie we zijn en wat we doen! Wie we zijn is in VY redelijk helder Wat we doen daar zitten soms vragen Voorbeeld 4C - Church of the highlands

15

16 4G Alles wat we doen gaat over elkaar helpen in 4G Uniek? – Voorbeeld 4 square (Rafael) – Voorbeeld 4 cornerstones (Bethel – Redding) – Catch them | Clean them | Send them out (Wimber) – Gratie | Genade | Gunst | …….. (VYA)

17


Download ppt "Seizoensthema 2015-20… GRAPES Gratie Genade GUNST."

Verwante presentaties


Ads door Google