De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom BAHÛRIM.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom BAHÛRIM."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom BAHÛRIM

2 Even voorstellen: Mentoren: 1A: mw. J.K. Nieto 1B: mw. E.C. de Jong
1C: dhr. J.C. Barnhoorn 1D: mw. A. Tol

3 Voorlichtingsavond brugklasleerlingen
Gebruik van de Oase It’s Learning 1Blik agenda Begeleiding dyslexie Begeleidingsuren Roosterwijzigingen Rapportage Regelgeving Ziek- en betermelding / te laat BRA Contacten

4 Gebruik van de Oase De Oase biedt teksten en beeld voor inspirerende dagopeningen op scholen voor voortgezet onderwijs. De Oase werkt met weekthema’s. De thema’s zijn zo gekozen dat ze jongeren aanspreken en ruimte bieden voor een Bijbelse invulling. In de Oase staan overwegingen, uitspraken van jongeren, gedichten, gebeden, stellingen en columns. Iedere schooldag heeft een eigen accent.

5 It’s Learning - Website van Bahûrim: bm.penta.nl

6

7

8 1Blik agenda Het verschil met andere agenda’s: sober (geen afleiding) en planvakken. Deze moeten gebruikt worden! Plannen kost even tijd maar levert veel op. Wijzigingen in het gebruik: - Het huiswerk wordt geschreven op de dag dat het af moet zijn (traditioneel) - SO’s, repetities en inleveropdrachten ROOD / ORANJE of ROZE markeren - Wat af is GROEN markeren Zo zie je in 1 blik hoe de week ervoor staat.

9 Begeleiding dyslexie Faciliteiten: - Persoonlijke dyslexiekaart (hierop staan faciliteiten, extra hulpmiddelen etc.) - Vergroting mag niet meer op examen gebruikt worden (tot lettergrootte Arial 14 – onderbouw) - Verlenging tijd repetities, wanneer mogelijk - Gebruik Sprintplus is mogelijk (toetsen worden dan voorgelezen) - Spellingsnormen soepeler bij de talen - Eén mondelinge herkansing bij SO talen (gemiddelde van 2 cijfers wordt eindcijfer)

10 Begeleidingsuren Mentoruur Huiswerkuur
(plannen en begeleiding bij huiswerk) SBU (studiebegeleidingsuur) Tot de herfstvakantie, ‘leren leren’ * Hoe leer ik een repetitie? * Verschillende manieren om woordjes te leren * Mindmappen, een manier om te leren en presentaties/werkstukken te maken Na de herfstvakantie voor wie het nodig heeft: wiskunde, Engels en Nederlands begrijpend lezen, grammatica en spelling

11 Roosterwijzigingen De roosterwijzigingen worden op de monitor in de aula minimaal een dag van te voren opgegeven De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het kijken naar de roosterwijzigingen Tussentijdse wijzigingen worden zo spoedig mogelijk doorgegeven De roosterwijzigingen staan ook op de website: leerling.penta.nl

12

13 Klik op ‘rooster’

14 Klik op ‘roosterwijzigingen BM’
Klik op ‘roosterwijzigingen BM’. Hier ziet u de wijzigingen en mededelingen

15 Rapportage Rapporten (4 in 1 schooljaar) - Voortschrijdend gemiddelde per vak - 0,1 is een teken dat er nog een toets moet worden gemaakt Becijfering (cijfers via internet te zien: leerling.penta.nl) (er is ook een ouderportaal: ouders.penta.nl) Inhaalmomenten van toetsen (dinsdag na het 7e uur. Wel in overleg met de vakdocent)

16

17 Klik op ‘cijfers’ om de cijfers te zien

18

19 Regelgeving Mobiele telefoon (alleen in de pauzes in de aula. Ongeoorloofd gebruik van telefoon tijdens de les? Dan dagen overdag inleveren) Boeken en huiswerk (bij meerdere meldingen neemt mentor contact op met ouders. Bij geen verbetering volgt er een oudergesprek met de leerjaarcoördinator) Verstoren van de les (docent kan een leerling uit de les verwijderen met een gele brief) Afspraken nakomen (een repetitie/SO niet inhalen op een gemaakte afspraak is een 1,0. Een nieuwe afspraak wordt gemaakt met de leerling. Het cijfer dat dan wordt gehaald wordt gemiddeld met die 1,0)

20 Regelgeving Roken (is verboden, ook bij excursies) Energiedrank
(geen energiedrank op school) Kleding (zonder scheldwoorden of discriminerende teksten en niet aanstootgevend)

21 Ziek- en betermelding / te laat
Ziek- en betermelding (tussen 08:00 en uur ouders naar school bellen en inspreken antwoordapparaat) 1e uur te laat? (de volgende dag om uur melden) Te laat tijdens leswisselingen? (de docent noteert dit en bepaalt de consequentie)

22 BRA (Buitenroosteractiviteiten)
Klassenavond / grote schoolavond Excursie Schoolkamp (3 dagen naar Texel)

23 Contacten 15 minuten kennismakingsgesprek met mentor (na de voorlichtingsavond kunt u naar school bellen om u in te schrijven voor een kennismakingsgesprek) Ouderavonden (3 per schooljaar) Mailcontacten mentoren - 1A: - 1B: - 1C: - 1D:


Download ppt "Welkom BAHÛRIM."

Verwante presentaties


Ads door Google