De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?"— Transcript van de presentatie:

1 Evangelische gemeente de Brug

2 Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?

3 Lucas 5 27 Daarna ging hij naar buiten en zag hij bij het tolhuis een tollenaar zitten die Levi heette. Hij zei tegen hem: ‘Volg mij!’ 28 Levi stond op, liet alles achter en volgde hem. 29 Hij richtte in zijn huis een groot feestmaal voor hem aan, waarop een groot aantal tollenaars en anderen samen met Jezus aanwezig waren.

4 Het oude leven

5 Volg mij!

6 Het nieuwe leven Matt 22: 17 (BGT) De Heer is je God. Je moet van hem houden met je hele hart, met je hele ziel en met je hele verstand. En van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.

7 Lucas 5 30 De Farizeeën en hun schriftgeleerden zeiden morrend tegen zijn leerlingen: ‘Waarom eet en drinkt u met tollenaars en zondaars?’ 31 Maar Jezus antwoordde: ‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar wie ziek is wel; 32 ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar om zondaars aan te sporen een nieuw leven te beginnen.’

8 Overgang naar het nieuwe leven Romeinen 6:4 We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.

9 De doop: afsterven van het oude leven

10 Het nieuwe leven Matteus 11:29-30 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.


Download ppt "Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?"

Verwante presentaties


Ads door Google