De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe hoger de luchtvervuiling? Hoe hoger de bevolkingsdichtheid - verkeer - huisverwarming Hoe meer industrie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe hoger de luchtvervuiling? Hoe hoger de bevolkingsdichtheid - verkeer - huisverwarming Hoe meer industrie."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe hoger de luchtvervuiling? Hoe hoger de bevolkingsdichtheid - verkeer - huisverwarming Hoe meer industrie

2 Michigan en Detroit Detroit is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben: FordFord, General General MotorsMotors en Chrysler.Chrysler Goede Verkeerswegen (Grote Meren) Grondstof ijzererts en energiebron steenkool  Siderurgie Geschoolde arbeidskrachten Grote Afzetmarkt Vestigingsfactoren:

3 GM-plant in Baltimore Maryland Robots lassen een bestelwagen: autoproductie

4 Auto assemblagefabrieken in VS GM

5 Assemblage GM Europa Autoconstructeurs zijn multinationals Waarom? Het zijn concerns die plants, filialen of dochterondernemingen hebben verspreid over vele landen in de wereld

6 GM niet langer de Nr. 1! GM kon alleen op de been blijven door flinke overheidssteun. Investeerders raakten 30,4 miljoen euro kwijt, fabrieken werden gesloten en duizenden mensen stonden op straat. Ook heeft GM merken als Saab, Saturn, Hummer en Pontiac afgestoten. Opel is het enige buitenlandse merk waar GM aandelen in wil houden.

7 Elk merk moet zich richten op een bepaald deel van de markt en daar ook de marketing op afstemmen. Zo moet Cadillac gaan concurreren met Mercedes en Buick mag Lexus aanvallen. GM hoopt op deze manier weer unieke auto's neer te zetten en zoveel mogelijk consumenten te bereiken met hun merk. De vier merken waarmee GM door gaat, zijn Chevrolet, Buick, Cadillac en GMC.

8 Toch is het niet alleen maar ellende bij GM. In China en in Zuid-Amerika doet het bedrijf het gek genoeg uitstekend. Daar lopen mensen weg met de Amerikaanse auto's. In plaats van bezuinigen wordt er door de fabrieken in die gebieden vooral geïnvesteerd. Buick is bijvoorbeeld erg geliefd in China. Daar liet GM dan ook 1,1 miljoen auto's bouwen in 2008. In Zuid- Amerika wordt 1 miljard dollar geïnvesteerd in een nieuwe fabriek, aangezien het marktaandeel van GM daar ook vooral blijft stijgen. Kortom, zo slecht gaat het nog niet met GM.

9 Autoproductie – Auto assemblage Autoproductie = maken van onderdelen voor een auto Auto assemblage = ineenzetten (assembleren) van deze onderdelen tot een auto 1.Kapitaalsintensief 2.Geld en kennis (know how) 3.Basisindustrie 4.Rijke industrielanden 1.Arbeidsintensief 2.Goedkope arbeidskrachten 3.Verwerkingsindustrie 4.Lage loonlanden


Download ppt "Hoe hoger de luchtvervuiling? Hoe hoger de bevolkingsdichtheid - verkeer - huisverwarming Hoe meer industrie."

Verwante presentaties


Ads door Google