De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stage: Basisschool de Klingerberg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stage: Basisschool de Klingerberg"— Transcript van de presentatie:

1 Stage: Basisschool de Klingerberg
Manon Bremmers

2 De vakken Ze gebruiken verschillende vakken, zoals rekenen, taal, W.O (wereld oriëntatie), engels en gym. Ze krijgen natuurlijk wel op een andere manier les van die vakken. In de volgende dia’s vertel ik wat meer over de vakken. Wat ze inhouden, wat ze doen etc.

3 Rekenen Bij rekenen, wordt er ook echt gerekend. Voornamelijk uit het hoofd. Ze krijgen te maken met vermenigvuldigen met delen, plus en min, breuken. Ze werken voornamelijk met een tekst boek en daar wordt door middel van een klein verhaaltje de opdracht gegeven. Zo is het makkelijkere te snappen voor de leerlingen. Toen er sommige leerlingen aan mij vroegen hoe iets moest, moest ik echt goed nadenken want ‘t was soms echt moeilijk voor me. Vooral het hoofdrekenen en de breuken. Dat lukte me echt niet.

4 Taal Bij taal krijgen ze op een hele andere manier les dan ons, ze werken dan wel in boeken maar toch een andere soort taal/Nederlands dan ons. Ze krijgen veel te maken met de persoonsvorm en werkwoorden en moeten deze dan vinden in een zin. Ze moeten ook zinnen ontleden en er proberen een andere zin van te maken. Het is dus wel wat anders als wat wij nu krijgen.

5 W.O W.O staat voor wereld oriëntatie, in dit vak leren ze van alles wat met de wereld te maken heeft. Ze leren over het heelal, de oorlogen die er zijn geweest. Over de natuur en de dieren die er zijn. Over hoe de mens is geworden hoe de mens nu is. Eigenlijk alles wat met ons bestaan te maken heeft, ze lezen dit allemaal in boekjes en in tijdschriften.

6 Engels Het engels wat hun hebben is helemaal anders dan wat wij hebben, ze lezen dan wel Engelse teksten en moeten dit vertalen. Maar de opbouw van de Engelse verhaaltjes de grammatica en de rest is totaal anders. Toen ik begon met het helpen van een leerling en ik de tekst las. Had ik echt zoiets van : oké ? Sommige zinnen klopte gewoon niet, er werden woorden gebruikt die eigenlijk iets anders zouden moeten betekenen als je de tekst las. Ik moest op dat moment wel goed nadenken, want het was totaal anders dan het engels van wat wij nu hebben.

7 Gym Bij gym is er niet zo heel veel verschil tussen onze gym en hun gym, je zag wel aan het begin van de les dat de jongens en de meisjes apart zaten. De meiden zaten aan de linkerkant van de banken en de jongens aan de rechterkant. Er zat zeker 1 hele meter tussen de meiden en jongens. Wat me wel opviel was dat er wel echt gegymd werd, en het niet zo’n gym is als wat wij hebben. De kinderen spelen ook echt sportief en er is bijna geen ruzie. Ze kunnen gelukkig wel tegen hun verlies, de meiden maar ook de jongens. Maar dat is niet zo in onze klas. Dus daar zat wel het verschil in.

8 Ateliers De Klingerberg werkt met ateliers, in dat uurtje worden groep 7 & 8 gemixt door elkaar in 3 verschillende vakken : Taal, Rekenen en W.O. Zo leren ze samen te werken en elkaar te helpen. Meestal helpt groep 8, groep 7 maar soms is dat ook omgedraaid. Zo leren ze met iedereen samen te werken. En niet alleen met de mensen waar ze perse samen mee willen werken.

9 Gevaar Beheersing Training
Met deze training leren de jongens en de meiden voor zichzelf opkomen in een bepaalde situatie als dit nodig is. Ze leren sterk te zijn met hun geest en overduidelijk te laten weten wat ze wel en niet willen. Ze leren zich goed te verdedigen en goed op te komen voor zichzelf. Dit komt vanuit het Marietje Kessels project. Dit is een goed project voor zowel de jongens als de meisjes.

10 De Klingerberg De klingerberg school is lid van het kerobei, dit is een stichting waar meerdere scholen bij zijn aangesloten. De klingerberg school heeft sinds kort ook een peuterspeelzaal erbij. De locatie is erg makkelijk te vinden en ligt ook op een fijne plek dicht bij huis. Je hebt 3 klassen van groep 1 / 2 en dan heb je van de overige klassen gewoon 1 klas.


Download ppt "Stage: Basisschool de Klingerberg"

Verwante presentaties


Ads door Google