De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Koen Hazewindus en Hugo van der Vliet.  Verwarmingsapparaten: zijn er om dingen mee te verwarmen, zoals een spiritusbrander of een gasbrander.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Koen Hazewindus en Hugo van der Vliet.  Verwarmingsapparaten: zijn er om dingen mee te verwarmen, zoals een spiritusbrander of een gasbrander."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Koen Hazewindus en Hugo van der Vliet

2  Verwarmingsapparaten: zijn er om dingen mee te verwarmen, zoals een spiritusbrander of een gasbrander.  Veiligheid:er zijn twee soorten veiligheidsmaatregelen, maatregelen voor om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren en maatregelen voor als er ongelukken gebeuren. Lang haar moet weggestopt worden en je moet ( zeker als met een gasbrander werkt ) een veiligheidsbril dragen

3 De gele vlam: de gele vlam is goed zichtbaar, maar is niet om te verwarmen. De blauwe vlam (niet ruisend): Gebruik je om stoffen middelmatig te verbranden bijv. om water aan de kook te brengen. De ruisende vlam: is voor zeer sterke verhitting. Bij het verwarmen gelden enige extra veiligheidsregels: - gebruik een reageerbuisknijper - Vul de bus nooit meer dan een derde - Houdt de reageerbuis schuin maar nooit op een ander gericht - Beweeg tijdens het verwarmen de buis constant, hiermee voorkom je overkoken.


Download ppt "Door: Koen Hazewindus en Hugo van der Vliet.  Verwarmingsapparaten: zijn er om dingen mee te verwarmen, zoals een spiritusbrander of een gasbrander."

Verwante presentaties


Ads door Google