De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2.3 Veilig met brander en vlam Gemaakt door: Kelsey & Iris Klas: A2A.

Verwante presentaties


Presentatie over: "2.3 Veilig met brander en vlam Gemaakt door: Kelsey & Iris Klas: A2A."— Transcript van de presentatie:

1 2.3 Veilig met brander en vlam Gemaakt door: Kelsey & Iris Klas: A2A

2 Verwarmingsapparaten. Spiritusbrander: Aansteken: Door het dopje eraf te halen en een vlam bij de pit te houden. Doven: Door de dop over de pit te zetten. Gasbrander: Aansteken: lucht-gastoevoer moet gesloten zijn. gaskraan open draaien, en houd een vlam vlak boven en naast de schoorsteen. (= opening van gasbrander.) Doven: luchttoevoer, gaskraan en gasregelknop dichtdraaien.

3 Veiligheid veiligheidsmaatregelen: - maatregelen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. - maatregelen die je moet nemen als er een ongeluk gebeurd. 1.Lang haar vast. 2.Veiligheidsbril 3.Een labjas. 4.(oogdouche, stoffen die in je ogen zijn gekomen.) 5.Bij brand: Branddeken of onder de branddouche.

4 1 brander, 3 soorten vlammen. De gele vlam: (=pauzevlam) Deze wordt niet gebruikt voor het verwarmen van stoffen/voorwerpen. Pauzevlam wordt zo genoemd omdat je dan even iets niet verwarmd. De vlam is dan ook goed zichtbaar. De blauwe vlam: vaak moeilijk te zien, bruikbaar om stoffen middelmatig te verwarmen. De temperatuur is hoger dan de gele vlam. De ruisende vlam: hoogste temperatuur, bruikbaar om stoffen/voorwerpen sterk te verwarmen.

5 Eigenschappen en gebruik, soorten vlammen. Luchttoevoer gesloten Luchttoevoer iets open Luchttoevoer verder open KleurGeelLichtblauwKleurloos met kern GeluidGeluidloos Ruisend Roetvorming JaNee Temp.Matig hoogHoogZeer hoog GebruikKleine Pauzevlam Normaal verwarmen Sterk verhitten

6 Einde!


Download ppt "2.3 Veilig met brander en vlam Gemaakt door: Kelsey & Iris Klas: A2A."

Verwante presentaties


Ads door Google