De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120."— Transcript van de presentatie:

1 Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120

2 Emigratie Je hebt twee vormen van migratie : immigratie en emigratie Emigratie: Buitenlandse migratie oftewel verhuizen naar het buitenland. Bijv. Als je verhuisd van Nederland naar Australië.

3 Immigratie Het binnenkomen van een land. Bijv. Als een Belg naar Nederland verhuisd dan immigreert hij naar Nederland.

4 Pullfactoren Een pullfactor is een rede die een ander Land/gebied aantrekkelijk maakt voor migranten bijv. je woont in Canada en je verhuisd naar Nederland omdat je daar meer kans hebt op een baan. Dus de pullfactor van Nederland is er is meer kans op een baan.

5 Pushfactoren Rede waarom je een land/gebied zou verlaten. Bijv. je woont in Syrië en er is oorlog, maar in Nederland is er geen oorlog en ben je veilig. Dus de pushfactor van Syrië is er is oorlog

6 2 soorten migranten Je hebt arbeidsmigranten en economische migranten Arbeidsmigranten: Zijn bijvoorbeeld gastarbeiders. Economische migranten: zijn mensen die een gebied verlaten omdat daar een gebrek is aan geld en werk

7 Vluchtelingen 1: de politieke factor. De mensen gaan weg omdat ze bang zijn voor vervolging. Ze zouden vervolgt zijn voor hun godsdienst, Nationaliteit en seksuele geaardheid. Deze mensen noem je vluchtelingen/ontheemden. 2: de Economische factor. Deze mensen verhuizen omdat ze in een ander land meer kans op een baan hebben. Dus een beter leven in een ander land.

8 Ketting & Remigratie Kettingmigratie: Is als er één migratie leidt tot de andere Bijv. als er een Marokkaanse man naar Nederland verhuist en daar een veel beter leven heeft. Dan wil hij natuurlijk dat zijn gezin die nog in Marokko woont ook hierheen komt om ook een beter leven te leiden dan dat ze daar hadden. Remigratie: Maar als dezelfde man het hier slechter heeft/vind kan hij ook teruggaan dat heet Remigratie.

9 allochtoon Iemand is een allochtoon als een of beide van zijn/haar ouders uit het buitenland komt. Er zijn 2 generaties, de eerste is als degene in het buitenland is geboren. En de tweede generatie is als degene zelf wel in het buitenland is geboren maar de ouders niet. Maar de generatie erna is geen allochtoon maar autochtoon, Omdat hij/zij in Nederland is geboren en zijn ouders Nederlands zijn.

10 autochtoon Autochtoon: Iemand die van origine Nederlands is. En dus in Nederland geboren is en zijn ouders ook.

11 Nu in het nieuws Deuren dicht voor buitenlanders Geert Wilders Rot op naar je eigen land.

12 Filmpje over migratie https://www.youtube.com/watch?v=BkEk_IKJY8c

13 Vragen?

14 Einde


Download ppt "Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120."

Verwante presentaties


Ads door Google