De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek
Voorstellen: Wij geven doel aan van de workshop: Van elkaar leren & brainstormen over mogelijkheden op samenwerking te verbeteren

2 Waar ben je werkzaam? School Apotheek Andere organisatie
Vraag 1 Waar ben je werkzaam? School Apotheek Andere organisatie ‘wat verwacht je van de workshop?’

3 Creatief denken: Out of the box
Daarna gaan we in twee tallen een vakantie bespreken. In eerste instantie gaat de ander allerlei bezwaren roepen. Vervolgens gaat de ander allerlei positieve associaties om te doen roepen. Wat werkt prettiger? https://www.youtube.com/watch?v=Nn5l06kbh-U

4 Vraag 2 Ben je in 2013/2014 betrokken geweest bij het plaatsen van een stagiair? Ja Nee Anders Verdiepingsvraag: - op welke manier bent u betrokken geweest? Hoe heb je de samenwerking met apotheek/ROC ervaren? Wat gaat goed wat kan beter?

5 Hoe heb je de plaatsing van de stagiair(e) ervaren?
Vraag 3 Hoe heb je de plaatsing van de stagiair(e) ervaren? Positief Negatief Anders Verdiepingsvraag: waarom positief/negatief? Wat maakt het makkelijk of moeilijk? Een aspect dat telkens terugkomt? Herkennen anderen zich in dit beeld? Hoe eventueel opgelost?

6 Wat is het meest positief verlopen bij de plaatsing van de stagiair?
Vraag 4 Wat is het meest positief verlopen bij de plaatsing van de stagiair? Communicatie tussen school/apotheek Voorbereiding van de stagiair(e) op de stageplek Andere positieve punten Verdiepingsvraag: welke andere positieve punten? Hoe heeft u dit aangepakt?

7 Wat moet er echt verbeterd worden bij de plaatsing van de stagiair?
Vraag 5 Wat moet er echt verbeterd worden bij de plaatsing van de stagiair? Communicatie tussen school/apotheek Voorbereiding van de stagiair op de stageplek Andere knelpunten Wat gaat er hiermee minder goed? Hoe verbeter je dat? Ideeën? Hoe pakken andere dit aan? - Welke andere punten?

8 Inspireren https://www.youtube.com/watch?v=fW8amMCVAJQ

9 Vraag 6 Is het makkelijk of moeilijk voor leerlingen in je regio om een stageplaats te vinden of om een stagiair te vinden? Moeilijk Makkelijk Anders Welke regio zit u? Wat maakt het moeilijk? Herkennen andere mensen zich hierin? Heeft iemand hier ook ervaring mee? Hoe heeft u het opgelost?

10 Vraag 7 Heb je structureel contact met de school/apotheek voor, tijdens en na de stage? Ja Nee Anders Heb je voor de plaatsing intensief contact? Op welke manier verloopt het contact? Hoe doen andere dat? Evalueer je de plaatsing ook?

11 Wie kijkt er wel eens in de keuken van de ander? Ja Nee Anders
Vraag 8 Wie kijkt er wel eens in de keuken van de ander? Ja Nee Anders Waar komt dit door? Hoe kun je met goede randvoorwaarden ervoor zorgen dat een stagiair zelfstandiger kan werken? Welke randvoorwaarden zijn er dan nodig? Heeft iemand hier ervaring mee?

12 Schrijf ze op een geeltje en plak ze op het vel.
Vraag 9 Heb je nog tips in het kader van plaatsen van een stagiair? Schrijf ze op een geeltje en plak ze op het vel. Wat is de tip/valkuil?

13 Tips • Duidelijk aanspreekpunt voor de stagiair vanuit school en bij de apotheek. • Duidelijk aanspreekpunt voor school bij apotheek en vice versa. • Eenduidige procesinformatie over de planning en plaatsen van stagiairs. • Eenduidige informatie voor apotheken over wat je wel en niet mag verwachten van een stagiair. • Standaard draaiboek of protocol voor begeleiden/beoordelen van stagiairs. • Cursus medewerkers in de apotheek: Leerlijn Leerlingbegeleiding • Regionaal samenwerkingsverband tussen scholen en werkveld • Vergoeding apotheken. • Aangepast stageprogramma voor eerstejaars.

14 Bedankt voor jullie inzet Neem jij maandag het initiatief?
https://www.youtube.com/watch?v=TcF0O3yz0es Wat is de tip/valkuil?


Download ppt "Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek"

Verwante presentaties


Ads door Google