De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: 13- 22 Kort voor Pasen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: 13- 22 Kort voor Pasen."— Transcript van de presentatie:

1 Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: 13- 22 Kort voor Pasen trof Jezus op het tempelplein de handelaars en geldwisselaars. Hij smeet het geld op de grond en joeg hun dieren weg en riep: ‘jullie maken een markt van mijn Vaders huis.’ Psalm 119: 72 De wet uit uw mond is beter dan een schat aan goud.

2

3 De kleur van de 40 dagen- tijd is paars: symbool van voorbereiding. De kleur voor intrede van een nieuwe predikant is rood: symbool voor de Heilige Geest. Wij hebben deze twee kleuren voor deze dienst met elkaar gecombineerd.

4

5 In de tempel hoort Gods wet het middelpunt te zijn, goud voor mensen. De tempel is geen plaats voor hebzucht naar winst, het goud van ons mensen, daarom wijst Jezus op zichzelf, als Gods tempel en de vervulling van Gods wet.

6

7 Onze handen zijn opgeheven naar God om Zijn goud, ‘de wet en Christus als vervulling van de wet,’ uit Zijn handen te ontvangen.

8


Download ppt "Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: 13- 22 Kort voor Pasen."

Verwante presentaties


Ads door Google