De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014. Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014. Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote."— Transcript van de presentatie:

1 Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014

2 Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote club als HC Zwolle, met meer dan 1800 leden. Onder het motto: “Velen handen maken licht werk!” verwacht HC Zwolle van u als lid of van u als ouderpaar van een jeugdlid een vrijwilligers-inspanning. Met meer vrijwilligers komt de club sterker te staan.

3 Vrijwilligersmakelaar Om het vrijwilligerswerk beter te structureren is per juli 2014 een vrijwilligersmakelaar ingesteld. Opdracht is om het vrijwilligershuis goed in te richten en meer vrijwilligers te vinden voor het bezetten van structurele plaatsen in de organisatie. De vrijwilligersmakelaar werkt in opdracht van het bestuur.

4 Soorten vrijwilligerswerk Binnen de vereniging zijn een aantal functies benoemd, die u kunt uitvoeren als vrijwilligerswerk. Daaronder horen onder andere: -Coaching -Arbitrage -Commissiewerk -Bestuurswerk -Bardienst -Kluswerk Gedurende het seizoen 2014-2015 worden alle functies binnen het vrijwilligerswerk beschreven, om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden.

5 Keuze van vrijwilligerswerk De keuze van het type vrijwilligerswerk (“vww”) vindt in beginsel plaats bij opgaaf van een nieuw lid via het inschrijfformulier. U bent vrij om de functie te kiezen binnen de aangegeven vrijwilligers- functies. Kiest u als ouder om bijvoorbeeld bardienst of arbitrage te gaan doen als vww, dan bent u in beginsel vrijgesteld van ander vww. Meer functies binnen het vww doen, is natuurlijk altijd welkom. Er zijn ook mogelijkheden om ander werk voor de club te verrichten; dat gaat dan uitsluitend na overleg met en goedkeuring van de vrijwilligersmakelaar.

6 Rol van de club binnen het vrijwilligerswerk Het hoofd van dienst van de groep waarbinnen u uw vrijwilligersfunctie heeft gekozen, heeft de taak u te introduceren binnen de club en u wegwijs te maken binnen de functie. Met hem maakt u afspraken en bespreekt u bijzondere zaken. Het hoofd van dienst is tevens verantwoordelijk voor de juiste indeling van functies en het stellen van vacatures indien van toepassing.

7 Wat valt er niet onder vrijwilligerswerk Uitsluitingen van vrijwilligerswerk: -Alle functies waar een vergoeding tegenover staat. -Alle clubtaken: rijden, fluiten, bardienst, veegdienst Gedurende het seizoen 2014-2015 is een start gemaakt met het inrichten van fluiten en bardienst als vrijwilligerswerk. Bij voldoende success kan dit ertoe leiden, dat in de toekomst bardienst geheel en fluiten voor senioren als clubtaak gaat vervallen.


Download ppt "Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014. Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote."

Verwante presentaties


Ads door Google