De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?. Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?. Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware."— Transcript van de presentatie:

1 MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?

2 Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware een hele notenbalk voorstelt en die de muziekinstrumenten die daar in voorkomen geëmuleerd kan afspelen.

3 Wat kun je er mee. MIDI wordt het meest gebruikt in studio's in combinatie met een sequencer (notenbalk maker), die vaak het hart van de studio is. De sequencer stuurt dan MIDI boodschappen naar verschillende MIDI- apparaten, waaronder synthesizers. Je kunt ook MIDI-bestanden afspelen op een PC met zowat elke mediaspeler.

4 De voordelen. Het is erg geschikt voor toepassing op websites, dankzij de beperkte informatie die nodig is om een MIDI-bestand af te spelen. De bestanden zijn meestal onder de 200 kilobytes groot, dus voor de 56k-modems mooi meegenomen. Een zeer geschikte toepassing is karaoke, omdat er geen zang in MIDI voorkomt.

5 De nadelen. Echte muziekinstrumenten klinken altijd beter dan geëmuleerde muziekinstrumenten. Je kunt geen extra informatie in de MIDI- bestanden opslaan, zoals artiest en titel van het stuk. Je kunt geen MIDI-bestanden afspelen met simpele afspeelapparatuur zoals MP3- spelers, CD-spelers, diskmans, enz.


Download ppt "MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?. Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware."

Verwante presentaties


Ads door Google