De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bas Rutgers Inleverdatum: 12-2-2007.  Wat is LAN en WAN?  Soorten Netwerken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bas Rutgers Inleverdatum: 12-2-2007.  Wat is LAN en WAN?  Soorten Netwerken."— Transcript van de presentatie:

1 Bas Rutgers Inleverdatum: 12-2-2007

2  Wat is LAN en WAN?  Soorten Netwerken

3 Wat is LAN en WAN?  Local area Network  1977  Wide area Network

4  Ringnetwerk  Sternetwerk  Busstructuur  Vermaasdnetwerk  Boom structuur  Wi-Fi

5 Voordelen Alle PC ontvangen informatie Weinig lag Niet veel kabels Nadelen Uitval Rondloop

6 V oordelen Geen overbodige data Uitval Nadelen Grootnetwerk Server uitval

7 Voordelen Geen server Nadelen Een kabel Lag

8 Voordelen Snelheid Uitval Betrouwbaar Nadelen Kabels

9 Voordelen Hoeveelheid PC’s Nadelen Subcategorieën

10 Wi-Fi Voordelen Snelheid Hoeveelheid PC’s Nadelen Hackgevoeligheid Bereik

11 Lan staat voor local area network en is zeer geschikt voor het verbinden van verschillende pc’s dit werd voor het eerst gedaan in 1977. LAN is op kleine schaal, als een LAN netwerk een grotere vorm aanneemt noemt men het meestal WAN, internet is hier een goed voorbeeld van.

12 Ik ga zo wat vertellen over deze netwerk vormen

13 Dit is een ringnetwerk. Dit type netwerk gaat als een van de efficientste om met de kabels en alles pc’s krijgen de informatie toegestuurt, de Lag is relatief laag. Maar het nadeel is het feit dat als je informatie naar de computer links van je verstuurt de bestanden eerst een rondje moeten maken. Als in dit netwerk een PC uitvalt dan licht je hele netwerk plat.

14 In dit netwerk word er geen overbodige data verstuurt de zender zend de data naar de server en die stuurt het weer naar de goede pc. In dit netwerk is uitval van een pc geen probleem het netwerk blijft draaien. Maar als de server uitvalt dan ben je nog steeds nergens. Voor grote netwerken heb je een hele sterke server nodig wil je nog wat snelheid overhouden.

15 Het lijkt mij duidelijk dat je in dit netwerk geen server nodig hebt maar alle data gaat door een kabel dus is dit niet bevorderlijk voor de snelheid.

16 Dit is een heel berouwbaar netwerk met een kappote kabel komt de verzonden informatie toch wel over. Dit netwerk is het meest optimaal qua snelheid, daarentegen heb je heel veel bekabeling nodig dus moet je goed de overweging maken of het dat waart is.

17 Dit netwerk kan grote hoeveel heden computers aan de computers kunnen in hun eigen subcategorie goed communiceren maar daar buiten is het een stuk lastiger.

18 Een groot voordeel van dit netwerk is het feit dat je geen kabels nodig hebt. Doordat de data niet door kabels wordt verzonden is de Lag-gevoeligheid laag. Wi-Fi netwerken zijn op dit moment het doel voor hackers de netwerken zijn meestal beveiligd doormiddel van een password maar die zijn met een paar trucjes zo te achterhalen. Als de ontvangende pc ver weg zit van het zend punt duurt het lang voordat je alle data binnen hebt.


Download ppt "Bas Rutgers Inleverdatum: 12-2-2007.  Wat is LAN en WAN?  Soorten Netwerken."

Verwante presentaties


Ads door Google