De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 1.  2.  3.  1.  2.  3.  Gezondheidsleer.

Verwante presentaties


Presentatie over: " 1.  2.  3.  1.  2.  3.  Gezondheidsleer."— Transcript van de presentatie:

1

2

3  1.  2.  3.

4

5  1.  2.  3.

6

7  Gezondheidsleer

8  1. Persoonlijke hygiëne  2. Bedrijfshygiëne  3. Levensmiddelen hygiëne

9

10  Schone handen  Schone nagels  Verzorgd gebit  Haar, baard & snor verzorgd  Schone bril  Neutrale lichaamsgeur  Smetteloze bedrijfskleding  Gepoetste schoenen  Ringen, armbanden, piercing & horloges af  Schone pleister

11 Bedrijfshygiëne

12  Afwassen  Opruimen bedrijfsruimten  Schoonmaken bedrijfsruimten  Omgaan met afval

13  Veiligheid!!!!!!

14  Vocht  Zuurstof  temperatuur

15  Verdubbelen ieder half uur!! TijdMicro organismen uur

16

17

18  Afwassen  Opruimen bedrijfsruimten  Schoonmaken bedrijfsruimten  Omgaan met afval

19 REINIGENDESINFECTEREN  Verwijderen van product resten  Doden van micro organismen  Veel in aanraking met producten en grondstoffen

20  Voorspoelen ( afspoelen )  Schoon en heet sopje  Schone borstel/ spons  Schone droogdoek

21 Soort wasTemperatuurWaarom? Voorspoelen35 CEtensresten verwijderen Afwassen60 CLossen de vetten op Naspoelen95 CDroogt het vanzelf

22  Stofzuigen  Dweilen  Ramen lappen  Tafels schoonmaken  Vuilnisbak legen  Toilet schoonmaken

23  Welke schoonmaak middelen ken je?

24  Hoeveelheid  Waar is het voor  Veiligheid  Etiket

25  Reinigingsplan/ schoonmaakrooster

26

27

28

29

30  Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne?  A. Juist  B. Onjuist

31  Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen:  A. Bloknoise  B. Brunoise  C. Brunjes

32  Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen  A. Juist  B. Onjuist

33  Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?  A. Schimmel  B. Gist  C. Geen van beide

34  Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten?

35

36  Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne?  A. Juist  B. Onjuist

37  Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen:  A. Bloknoise  B. Brunoise  C. Brunjes

38  Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen  A. Juist  B. Onjuist

39  Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?  A. Schimmel  B. Gist  C. Geen van beide

40  Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten?  Blancheren!!!!


Download ppt " 1.  2.  3.  1.  2.  3.  Gezondheidsleer."

Verwante presentaties


Ads door Google