De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Eilandje Als je naar Antwerpen gaat, dan ga je naar de Keizerlei, de Groenplaats, de Meir, etc Ik neem je mee naar een stukje Antwerpen, waar je eigenlijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Eilandje Als je naar Antwerpen gaat, dan ga je naar de Keizerlei, de Groenplaats, de Meir, etc Ik neem je mee naar een stukje Antwerpen, waar je eigenlijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het Eilandje Als je naar Antwerpen gaat, dan ga je naar de Keizerlei, de Groenplaats, de Meir, etc Ik neem je mee naar een stukje Antwerpen, waar je eigenlijk nooit hebt willen komen. Een oude havenbuurt.

3 Het Eilandje is een oude havenbuurt in het noorden van Antwerpen. Het ontstond in de 16e eeuw en werd destijds Nieuwstad genoemd. Later ging men deze wijk “Eilandje” noemen omdat ze omgeven is door dokken. De twee oudste dokken van Antwerpen, het Bonapartedok en het Willemdok, vormen thans de kern van het eilandje. De komende jaren wordt het Eilandje het belangrijkste stadsvernieuwingsgebied. Een aantal projecten zal de oude havenbuurt nieuw leven inblazen.

4

5 Zicht op de oude dokken. Onderaan het Bonapartedok en bovenaan het Willemdok. Op de voorgrond in het midden het Loodswezen en links Hangar 26/27

6 Zicht op het Willemdok met bovenaan de bocht van de Schelde met het strand van Sint Anneke. Onderaan rechts het complex van het ministerie van Financiëen

7 De nieuwe jachthaven Antwerpen Willemdok

8 Het Willemdok met op de voorgrond het drijvend restaurant La Pérouse

9 Ook woonboten meren tijdelijk in de jachthaven aan.

10 De Nassaubrug vormt de verbinding tussen het Willemdok en het Bonapartedok.

11 Terrasje op de hoek van de Bordeauxstraat met op de achtergrond het oude politiebureau, thans een restaurant.

12 Sail 2001

13 Gezellig terrasje op de Napoleonkaai

14 Vijf Caféetjes op een rij op de hoek van Napoleonkaai – Napelsstraat. v.l.n.r.: De Signorita, De Maritime (met mooi terras), The New Ike, Den Bachus en De Napels.

15 De heraangelegde Napoleonkaai, waar het heerlijk wandelen is

16 De mooi gerestaureerde pakhuisgevels aan de Godefriduskaai

17 Traditionele binnenvaartschepen verbroederen in de Willemdok met de moderne plezierjachten

18 Nieuwe groenvoorzieningen op de Napoleonkaai en het is gezellig wonen op de Kaai

19 Gerenoveerde panden voor woningen en werk

20 Eethuisje op de hoek van de Kribbestraat Wooncomplex Oostkaai

21 Een oude kraan vormt de stille getuige van het drukke maritiem verkeer in de oude dokken. Op de voorgrond de Obelisk uit 1903 om de 100 e verjaardag te vieren van Napoleons decreet om hier de eerste Antwerpse dokken te graven.


Download ppt "Het Eilandje Als je naar Antwerpen gaat, dan ga je naar de Keizerlei, de Groenplaats, de Meir, etc Ik neem je mee naar een stukje Antwerpen, waar je eigenlijk."

Verwante presentaties


Ads door Google