De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  

Verwante presentaties


Presentatie over: "We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  "— Transcript van de presentatie:

1 We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.

2 Mannetjes edelhert bevrucht het vrouwtje
Mannetjes edelhert bevrucht het vrouwtje. De mannetjes vechten voor de vrouwtjes. Edelherten leven in de bossen van Nederland. Edelherten eten planten daarom heten ze herbivoren.

3 Mannetje bevrucht het vrouwtje
Mannetje bevrucht het vrouwtje. Ze is 30 tot 40 dagen zwanger in de maand mei en juni en ze leven in het wild

4 Mannetje bevrucht het vrouwtje
Mannetje bevrucht het vrouwtje. De das kent niet een speciaal broedseizoen. Dassen leven in ondergrondse holen (tunnels). De wasbeer eet alles, dus noem je hem een alleseter. en ze leven in het wild

5 De das met een jong

6 Aan het eind van de winter paren wolven.
Aan het eind van de lente zoekt het vrouwtje een plek op om daar een hol te maken. Na 9 weken worden er dan 4 tot 7 jongen geboren. Het vrouwtje blijft dan 3 weken bij de welpjes, en in die tijd zoekt het mannetje voedsel voor het vrouwtje. Na 3 tot 5 maanden gaan de welpen mee met het pak, waarna ze na een aantal jaren ieder zelf een roedel (groep) gaan vormen

7 Dit is de veldmuis Een stadsmuis komt op bezoek bij een veldmuis. Hij verbaast zich over de soberheid en eenvoud op het platteland en nodigt de veldmuis bij hem thuis uit. Daar is tenminste weelde en luxe in overvloed


Download ppt "We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  "

Verwante presentaties


Ads door Google