De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde, en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde, en."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant.

4 Er zijn zo’n 60 verschillende soorten koffieplanten.. De meeste soorten komen voor in tropisch Afrika en vinden hun oorsprong met name in Ethiopië.

5 De vrucht van de koffieplant is een besvrucht. Elke bes bevat twee zaadjes, de koffiebonen. Doordat de twee zaadjes bij het rijpen tegen elkaar aandrukken ontstaat de karakteristieke vorm.

6 Koffie is een van de belangrijkste handelsgoederen ter wereld en is een belangrijk exportproduct van landen rondom de evenaar, zoals Brazilië, Vietnam en Colombia.

7 De koffie is waarschijnlijk afkomstig uit de Ethiopische provincie Kaffa... De Hollanders brachten die naar Java, Sri Lanka en naar Zuid-Amerika.

8 Volgens de legende merkte een Arabische herder dat zijn geiten na het eten van de bessen van een zekere struik erg opgewonden waren.

9 De Arabieren wilden het geheim zorgvuldig bewaren en verboden de uitvoer. Maar de koffie werd spoedig populair in de islamitische landen en het gebruik drong langzaam in Europa door.

10 Aan het eind van de 17e eeuw werden koffieplanten op Java ingevoerd en in de 18e eeuw begon de koffiecultuur in Zuid-Amerika. De koffiestruik verspreidde zich snel over de tropische gebieden.

11 De Hollanders waren de eerste koffiehandelaars die de koffie grootschalig naar Europa brachten. Amsterdam was het eerste, en lange tijd het belangrijkste koffiehandelscentrum.

12 De woorden "koffie" en "café" zijn afgeleid van het Arabische woord "qahwa" (Arabisch voor 'dat geeft sterkte' of 'macht'). De naam "mokka" verwijst naar Mokka, een havenstad aan de Rode Zee..

13 De koffie wordt na een strenge selectie ingekocht. Vervolgens wordt deze gemelangeerd. Door middel van het mengen van verschillende partijen wordt een stabielere smaak verkregen. Daarna wordt de koffie gebrand totdat de koffiebonen (eigenlijk zaden) de juiste kleur hebben. Indien nodig worden de koffiebonen gemalen en tot slot wordt de koffie verpakt en uitgeleverd naar de winkels. Tegenwoordig werken er ongeveer 15 miljoen mensen in de koffiehandel

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Koffiehuis in 1901

24 Koffiehuis in Amerika

25 Koffiehuis in Duitsland

26 Koffiehuis in Frankrijk

27 Koffiehuis in Japan

28 Coffeeshop “Tuintje “ in Amsterdam

29 Coffeeshops in Roosendaal......


Download ppt "Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde, en."

Verwante presentaties


Ads door Google