De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn spreekbeurt gaat over

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn spreekbeurt gaat over"— Transcript van de presentatie:

1 Mijn spreekbeurt gaat over
Scouting

2 Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan
Scouting in Nederland Dit is mijn groep Op kamp

3 Wat is Scouting? Bij Scouting Speel je buiten Ga je op kamp
Doe je leuke dingen Doe je uitdagende spelletjes Leer je samenwerken Leer je samen spelen De projectgroep spelvisie en methode is in 2007 gestart met het vernieuwen van het spelaanbod voor alle leeftijdsgroepen tegelijk. Het vorige spelaanbod was enigszins verouderd en was wel toe aan vernieuwing. Het doel van het project was om nieuw spelaanbod te maken voor alle leeftijdsgroepen. Dit resulteerde in een aantal materialen die het leiding makkelijk maakt om een kwalitatief goed spel neer te zetten.

4 Welkom in de jungle!

5 De inwoners van de jungle
Oude bekende dieren en nieuwe dieren, zoals Malchi de vis en Marala de Flamingo.

6 De speltakken en de Scoutfit
Binnen Scouting gaat het niet alleen om leuke spelletjes te doen, kinderen leren er ook wat van. In het hele Scoutingspel zit ook een bepaalde progressie, een doorlopende leerlijn ingebouwd. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van kinderen door de leeftijdsgroepen heen. We zien het ook in de activiteiten die we doen. Naast de spelvisie die voor elke leeftijdsgroep als basis dient, is er ook een gezamenlijke indeling in activiteitengebieden gekozen. Nu zijn er acht activiteitengebieden, waar binnen natuurlijk wel accentverschillen kunnen liggen voor de verschillende leeftijdsgroepen. We gebruiken activiteitengebieden om te zorgen voor een gevarieerd spelaanbod. Onder de acht activiteitengebieden staan weer allerlei activiteiten beschreven. Vervolgens is er per activiteit voor elke leeftijdsgroep beschreven wat je met bevers t/m roverscouts doet. Dit noemen we de progressiematrix. Deze dient als handvat voor groepen, om vorm te geven aan de doorlopende leerlijn door de speltakken heen. Om zo te zorgen voor een goede aansluiting tussen de speltakken omdat we daar vaak leden verliezen.

7 Wij hebben onze eigen boeken

8 Insignes Wat is een insigne? Ik heb ook insignes!
Zoals gezegd is Scouting niet alleen leuk om te doen, je leert er (stiekem) ook nog wat van. Een manier om te laten zien wat je bij Scouting leert, is door het gebruik van insignes. Bij de welpen kennen we 18 verschillende insignes, waarbij weer de activiteitenmatrix als kapstok is gebruikt. Hierbij heeft elk activiteitengebied in ieder geval één insigne, bij veel activiteitengebieden zijn dit er meerdere. Om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen, zijn de insignes beschreven op 3 niveaus. En voor de oudste welpen zijn er 6 (op poster staan er 5, CWO kielboot 1 wordt nog gemaakt) insignes bedacht om te zorgen voor een extra uitdaging aan het eind van de welpenleeftijd. En als aansluiting/voorbereiding op de scouts.

9 Mijn Scoutinggroep Hoe heet mijn groep Hoe heet mijn leiding
Wat doen we allemaal (leer je klasgenoten een knoop, neem touwtjes mee) Dit vind ik het leukste bij Scouting Nodig je klasgenoten eens uit om te komen kijken

10 Op kamp Vertel wat over het kamp Laat een paar mooie foto’s zien


Download ppt "Mijn spreekbeurt gaat over"

Verwante presentaties


Ads door Google