De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Projectgroep: Rol van de Belgische universitaire samenwerking ter ondersteuning van basiseducatie en TVET.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Projectgroep: Rol van de Belgische universitaire samenwerking ter ondersteuning van basiseducatie en TVET."— Transcript van de presentatie:

1 Projectgroep: Rol van de Belgische universitaire samenwerking ter ondersteuning van basiseducatie en TVET

2 Mogelijke invalshoeken -Delen van expertise en ervaringen -Een bijdrage leveren aan het onderzoekswerk van universiteiten en hogescholen rond onderwijsthema’s (onderzoek naar onderwijs, action-research) -Zoeken naar mogelijke synergie- of complementariteitsprojecten -Onderzoek naar resultaten van Educaid.be leden en naar onderwijssystemen & veranderingsprocessen in partnerlanden. Dit kan gedaan worden door lokale onderzoeksinstellingen, evt. ondersteund door universiteiten/hogescholen in België.

3 Organisatie van een ontmoetingsdag (in mei?) voor universiteiten, hogescholen en ontwikkelingsactoren rond de rol van het hoger onderwijs in België in het ondersteunen van onderwijs in het Zuiden (voorlopige werktitel). Mogelijke topics: onderzoek naar onderwijssystemen in land x; hoe wetenschappelijke projecten in landbouw ook input kunnen geven aan vakscholen; samenwerking tussen hoger onderwijsinstituten en NGO’s/NGA’s op vlak van impactmeting in het onderwijs; kwaliteit van de pedagogisch/didactische werkvormen, etc. Voorstel activiteit 2015


Download ppt "Projectgroep: Rol van de Belgische universitaire samenwerking ter ondersteuning van basiseducatie en TVET."

Verwante presentaties


Ads door Google