De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toolbox: WPI door DMT-leden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toolbox: WPI door DMT-leden"— Transcript van de presentatie:

1 Toolbox: WPI door DMT-leden
De directeur of afdelingsmanager komt voor een WPI bij je op het werk; wat nu?

2 Het DMT en werkplekinspecties
Waarom? Als management wil je zelf ook een idee hebben van de praktijk. Samen uit, samen thuis! Oftewel: Niet iedereen van alles verplichten, maar zelf ook aan de slag. Het moment om het met elkaar te hebben over de praktijk, en in de praktijk! WPI’s worden toch door de OL van het VCA-project uitgevoerd?

3 Het DMT en werkplekinspecties
Hoe en wat komt men doen? Binnen Infra is afgesproken dat DMT-leden WPI’s uitvoeren. Ongeveer drie keer per jaar per DMT-lid; in principe niet bij mensen van de eigen afdeling; meer kijkend naar gedrag, bewustzijn, verantwoordelijkheid e.d.

4 Het DMT en werkplekinspecties
Wat moet ik doen als een DMT-lid langs komt? Als Operationeel Leidinggevende ben je, en blijf je, de leidinggevende! Dus: Check of ze de juiste kwalificaties en spullen hebben. (en zo niet, dan wegsturen) Informeer ze direct over de projectspecifieke veiligheidsaspecten en relevante beheersmaatregelen Jij bent ‘de baas’, maar je hebt dus ook de verantwoordelijkheid!

5 Het DMT en werkplekinspecties
Wat gebeurt er met de bevindingen uit de WPI? Bevindingen uit de WPI en eventuele verbeterpunten worden worden op het WPI-formulier vastgelegd. Verbeterpunten worden (SMART) omgezet in acties. Eventuele persoonlijke verbeterpunten worden besproken met betrokkene(n). De VCA-coördinator ontvangt een afschrift van het WPI-formulier, en bewaakt de voortgang van eventuele vervolgacties.

6 Het DMT en werkplekinspecties
Is dat alles? Ja, dat is alles! Dus, samengevat: Je kan een ‘vreemde’ afdelingmanager of directeur tegen komen op de projectlocatie. Jij bent en blijft de Operationeel Leidinggevende; het DMT-lid is ‘slechts’ een teamlid, zonder speciale status. Doe je werk zoals je dat altijd doet; dat is waar het om gaat.


Download ppt "Toolbox: WPI door DMT-leden"

Verwante presentaties


Ads door Google