De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkloze Een werkloze solliciteert naar de post van wc-ontstopper bij Microsoft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkloze Een werkloze solliciteert naar de post van wc-ontstopper bij Microsoft."— Transcript van de presentatie:

1

2 Werkloze

3 Een werkloze solliciteert naar de post van wc-ontstopper bij Microsoft

4 De directeur van de afdeling onderhoud ontvangt hem en laat hem een test maken.

5 Hij zegt tegen de sollicitant: Je bent aangenomen geef me je emailadres maar ik stuur je nog wat formulieren om in te vullen en de dag en het tijdstip waarop je kunt beginnen met je werk.

6 De sollicitant raakt in paniek en antwoord dat hij geen computer heeft en dus ook geen emailadres.

7 De directeur onderhoud geeft hem daarop te verstaan dat hij zonder computer en emailadrers eigenlijk virtueel niet bestaat. En... Als je niet bestaat kun je ook geen baan krijgen.

8 De man vertrekt, helemaal ontredderd, en zonder te weten wat hij nu moet doen met nog slechts 10 Euro in zijn zak. Ten einde raad besluit hij naar een supermarkt te gaan en voor 10 Euro een kist aardbeien te kopen.

9 Met de aardbeien gaat hij van deur tot deur en verkoopt de aarbeien per kilo. In minder dan 2 uur heeft hij zo zijn kapitaal verdubbeld. Hij herhaald de operatie nog enkele malen en heeft aan het einde van de dag 60 Euro.

10 Hij realiseert zich dat hij zo best kan overleven. Zo gaat hij vanaf dat moment iedere dag vroeg de deur uit en komt laat thuis en verviervoudigd zijn kapitaal iedere dag.

11 Enige tijd later koopt hij een bestelauto, weer wat later ruilt hij die in voor een vrachtauto en nog wat later heeft hij een heel eigen wagenpark met auto’s om zijn handel te bezorgen.

12 5 jaar gaan voorbij.

13 De man is inmiddels eigenaar van een van de grootste voedseldistributieketens in Europa.

14 Hij is ook getrouwd en daardoor met de toekomst van zijn familie bezig. Zo wil hij ook een levensverzekering afsluiten. Hij belt een verzekeringsagent, kiest een pakket uit en als het gesprek ten einde loopt vraagt de verzekeringsagent hem naar zijn emailadres om hem de offerte toe te sturen.

15 De man zegt daarop dat hij geen emailadres heeft! Dat is bijzonder zegt de verzekeringsagent; U heeft geen emailadres en u heeft zo’n groot bedrijf opgebouwd? Bedenk eens waar u zou zijn als u een emailadres zou hebben gehad.

16 Moraal 1 van dit verhaal: Internet is geen oplossing om van te leven.

17 Moraal 2 van dit verhaal: Als je geen emailadres hebt en hard werkt, kun je millionair worden.

18 Moraal 3 van dit verhaal: Je hebt dit bericht per email gekregen, dat is zeker, je bent nu dus dichter bij een baantje als wc-onstopper bij Microsoft dan bij je millionairschap.

19 Een fijne dag verder!

20 Het heeft geen zin om op deze mail te reageren ! Ik ben weg om aardbeien te verkopen ! ! ! Einde


Download ppt "Werkloze Een werkloze solliciteert naar de post van wc-ontstopper bij Microsoft."

Verwante presentaties


Ads door Google