De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft."— Transcript van de presentatie:

1

2 WERKELOOS

3 Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft.

4 De personeels chef nodigt hem uit voor een gesprek en laat hem een test doen.

5 Vervolgens vertelt hij hem: Je bent aangenomen, geef me je eMail-adres en dan stuur ik je de arbeidsovereenkomst en de datum en tijd dat je kunt beginnen.

6 De nerveuze man antwoord, dat hij geen computer heeft en dus ook geen eMail.

7 De Personeels chef zegt hem, ja maar als je geen eMail-adres hebt, dan besta je niet in de virtuele wereld, dan kun je hier ook niet werken.

8 De man vertrekt, teleurgesteld, en weet niet wat hij met de laatste 10$ die hij in zijn zak heeft moet doen. Uiteindelijk besluit hij, om naar de supermarkt te gaan, en een kist met 10kg aardbeien te kopen.

9 Hij maakt ze netjes schoon en pakt ze om, om ze per kilo te verkopen. Het lukt hem, in 2 uur om zijn kapitaal te verdubbelen. Hij doet dit alles nog 3 maal en komt die dag met 60$ thuis.

10 Hij snapt dat hij op deze wijze zou kunnen overleven. Hij begint elke dag vroeger en komt elke dag later thuis, zo verdrievoudigt en verviervoudigt zijn geld iedere dag.

11 Korte tijd later koopt hij een kruiwagen, dan ruilt hij die in voor een vrachtwagentje, en later is hij de trotse bezitter van een kleine vloot van bestelwagens.

12 5 jaren gaan voorbij…

13 De man is nu eigenaar van een van de grootste levensmiddel-ketens in de USA.

14 Dan denkt hij na over de toekomst van zijn gezin en besluit om een levensverzekering af te sluiten. Hij laat een verzekerings agent komen en kiest voor een goede verzekering. Aan het einde van het gesprek vraagt de agent om zijn eMail-Adres voor de bevestiging van de overeenkomst.

15 De man zegt hem dat hij geen eMail heeft! Vreemd zegt de agent, U heeft geen eMail en toch dit gigantische imperium opgebouwd. Stelt U zich eens voor, waar U nu zou zijn, als U wel eMail gehad had!

16 De man denkt even na en antwoord: DAN WAS IK NU WC-SCHOONMAKER BIJ MICROSOFT!

17 Moraal 1 van dit verhaal: Het internet lost niet de problemen van je leven op!

18 Moraal 2 van dit verhaal: Als je geen eMail hebt en hard werkt, kan je Millionair worden!

19 Moraal 3 van dit verhaal: Je hebt dit verhaal per eMail gekregen. Je lijkt dus meer op een WC-schoonmaker dan op een Millionair!

20 Toch nog een leuke dag toegewenst.

21 Beantwoord deze Mail niet... ik ben naar de supermarkt om aardbeien te kopen!!! EINDE


Download ppt "WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft."

Verwante presentaties


Ads door Google