De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De dag van het solliciteren - introductie

Verwante presentaties


Presentatie over: "De dag van het solliciteren - introductie"— Transcript van de presentatie:

1 De dag van het solliciteren - introductie
Jouw 3 visitekaartjes tot succes SCK, DC, klas 3, januari 2015

2 Hoe en waarom? Met ‘solliciteren’ kun je op school op verschillende manieren bezig zijn. Vandaag gaat het anders dan ’normaal’. Waarom? Solliciteren = belangrijk Stoomcursus = effectief Solliciteren kun je leren Samenwerken = samen en meer leren

3 Solliciteren = proberen de juiste indruk
achter te laten. Hoe? Met 3 visitekaartjes (+ 1 extra, een verrassing in blok 3) Jouw 3 visitekaartjes zijn: de sollicitatiebrief  Blok 1 het cv (curriculum vitae)  Blok 2 het sollicitatiegesprek  Blok 3

4 Doel & resultaat Ons doel:
Jullie zo echt mogelijk laten oefenen met en werken aan de 3 onderdelen. Jullie resultaten: meer kennis en meer vaardigheden; een echte brief en een echt cv; een goede voorbereiding op je gesprek van 27 januari aanstaande; de Jobtease-app, een echte primeur!

5 Wat vragen wij en wat krijg jij?
Wij willen van jou: Inzet, aandacht en samenwerking Jij krijgt van ons: Inzet, aandacht en begeleiding van een heel team, speciaal voor jullie geregeld! Vragen? Je kunt ze zo stellen.

6 Programma Dagprogramma
3 blokken, elk blok bestaat uit uitleg & een opdracht of oefening De pauzes zijn als normaal Let op: de planning is strak, we moeten ons daar samen aan houden. Dat betekent: geen getreuzel, maar overal echt op tijd zijn! Al het materiaal vind je in de elo. Je levert daar ook je opdrachten in!

7 Het team: wie is wie & wie doet wat?
Jullie coaches, docenten en mw. Mesu, zij helpen jullie vandaag. Mw. Olvers, presenteert en legt uit in blok 1 & 2 en zij kijkt jullie werk na. Mw. Smit, is ook bij de sollicitatiegesprekken en vandaag helpt ze waar dat nodig is. Mw. Van Zaalen, Zij organiseert de gesprekken en daarom kijkt ze vandaag mee. Ambassadeurs van Jobtease, zij presenteren in blok 3 de app en oefenen met jullie voor sollicitatie-gesprekken.

8 Op tafel staat: Het bordje met de groepsnaam; Een bakje met materiaal:
1 snelhechter en 1 pen per persoon, (klad)papier 2 setjes met vacatures, 1 woordenboek 2 kaarten ‘de zakelijke brief in kaart gebracht’ Snelhechter, kladpapier en pen neem je zo mee. Je levert de snelhechter vanmiddag weer in. Die heb je weer nodig voor het gesprek. De rest blijft hier!

9 Wat heb je verder nodig? Je tablet!
Op de bekende plek voor Nederlands in de elo staat het digitale materiaal voor deze dag. Zorg dat je alles afsluit wat je niet nodig hebt op je tablet (uit- & aanzetten!) Gebruik de Qtag hiernaast of log in op de elo, zoals je dat gewend bent!

10 Wat vind je waar in de elo?

11 Zijn er nog vragen? Als de vragen zijn beantwoord, gaan we meteen naar blok 1. Hoe meer tijd je overhoudt voor het schrijven van de brief, hoe beter! Het team DC wenst jullie veel plezier en succes vandaag!


Download ppt "De dag van het solliciteren - introductie"

Verwante presentaties


Ads door Google