De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Imago het beeld dat van een persoon, een organisatie of gebied bestaat; reputatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Imago het beeld dat van een persoon, een organisatie of gebied bestaat; reputatie."— Transcript van de presentatie:

1 Imago het beeld dat van een persoon, een organisatie of gebied bestaat; reputatie

2 Prijs-imago:een dure of een goedkope winkel
Kwaliteits-imago: een duurzaam product of een wegwerpartikel Service-imago: een klacht wordt vlot afgehandeld of ‘vandaag besteld = morgen geleverd’. Het is niet zo dat het ene imago is beter dan de ander. Het gewenste imago hangt van de doelgroep af. Imago is niet aantoonbaar, maar hangt vooral af van ‘beleving’

3 Welk Imago?

4 Welk Imago?

5 Wil je mij €10,= lenen, ik betaal je morgen terug.
Wie wel? Wie niet? Waarom?

6 Imago van een trekkermerk
Belarus Fendt

7 Wat zegt dit over het loonbedrijf?

8 Wat is jouw imago? Welk beeld hebben anderen van jou?
Welk imago straal je uit? Welk bedrijfsimago past bij jou? Klopt jouw idee over je eigen imago? Vraag dit aan anderen (imago is beleving van anderen)

9 Wie neem je aan op het loonbedrijf?
Na 1 minuut is 80% van de mening gevormd (wel/niet aannemen) op basis van: Uiterlijke verzorging Wel/geen hand geven Taalgebruik Oogcontact Houding Het imago van de sollicitant moet overeenkomen met het gewenste imago van het bedrijf ARBEIDSOVEREENKOMST VAST DIENSTVERBAND VOOR ONBEPAALDE TIJD Werkgever: Naam : Adres : Postcode en plaats : en werknemer: Naam : Geboortedatum: Postcode en plaats : BSN/Sofi-nummer: Land en regio: verklaren dat tussen hen is afgesloten de navolgende arbeidsovereenkomst:

10 Imagoschade Een bedrijf (afd. PR) doet veel moeite om juist dat beeld op te roepen, dat een optimale waardering bij de doelgroep waarborgt. Negatieve berichten over het bedrijf dat schade aanricht aan het opgebouwde imago.

11 Voorbeelden van imagoschade
Rabobank: doping gebruik in Tour de France Glasscherven in potjes babyvoeding Hartstichting: forse beloning topbestuurder Samenwerking met een dubieuze partij (crimineel, ‘foute partij’ denk aan de vader van Maxima die imagoschade opliep door zijn werk voor een foute regering in Argentinië)

12 Zorg altijd dat je het imago van het bedrijf positief beïnvloedt.


Download ppt "Imago het beeld dat van een persoon, een organisatie of gebied bestaat; reputatie."

Verwante presentaties


Ads door Google