De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

19 FEBRUARI 2015 Welkom Op de informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen die als ‘advies’ hebben: Basisberoepsgerichte Leerweg of Kaderberoepsgerichte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "19 FEBRUARI 2015 Welkom Op de informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen die als ‘advies’ hebben: Basisberoepsgerichte Leerweg of Kaderberoepsgerichte."— Transcript van de presentatie:

1 19 FEBRUARI 2015 Welkom Op de informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen die als ‘advies’ hebben: Basisberoepsgerichte Leerweg of Kaderberoepsgerichte Leerweg

2 VMBO Onderbouw klas 1 en 2 Bovenbouw klas 3 en 4
In het VMBO zijn er vier leerwegen: Basisberoepsgerichte Leerweg Kaderberoepsgerichte Leerweg Gemengde Leerweg Theoretische Leerweg (MAVO)

3 BASIS / KADERBEROEPS Leerjaar 1: Rehoboth Leerjaar 2: Rehoboth
Leerjaar 3: Vervolgschool Leerjaar 4: Vervolgschool Met diploma naar MBO

4 NA VMBO Doorstromen naar Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) Basisberoeps: niveau 2 Kaderberoeps: niveau 3 en 4

5 ADVIES Na 2 jaar onderbouw:
Alle leerlingen krijgen een onderwijskundig advies (einde 2e jaar advies) 3 VMBO Basisberoepsgerichte Leerweg 3 VMBO Kaderberoepsgerichte Leerweg

6 ADVIES Een advies is geen overgangsbewijs
Een leerling met K/M advies kan nog over naar MAVO 3 Een leerling met een MAVO-advies kan nog blijven zitten (afstromen)

7 ZITTENBLIJVEN In principe blijft een leerling niet zitten in klas 1 of klas 2 Bij onvoldoende resultaten ‘stroomt’ de leerling af

8 KEUZE 3 VMBO Leerwegkeuze (doet de school)
Sectorkeuze en afdelingskeuze Schoolkeuze (beroepsgericht)

9 VOORBEREIDING KEUZE In de mentorlessen In de vaklessen
Beroepeninteressetest Meeloopdag Bezoek Kluiverboom

10 SECTOREN VMBO VMBO 4 sectoren: Techniek Landbouw (groen)
Economie (Handel en administratie) Zorg en Welzijn Basis- of Kader: binnen de sector ook nog afdeling! Vaak: Intersectoraal of combinatie van afdelingen.

11 SECTORAANBOD Iedere school met de Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO biedt de diverse sectoren op een eigen manier aan. Maar: Op alle scholen hebben de leerlingen ongeveer de helft van het aantal lesuren beroepsgerichte (praktische) vakken.

12 SCHOOLKEUZE CSG scholen Groningen: CSG Diamantlaan / CSG Kluiverboom
Hoogezand Dr. Aletta Jacobs College Andere scholen Scholen in Groningen of Eelde Aanmelden vóór 15 maart!

13 WAT DOET DE SCHOOL Alle leerlingen uit de 2e klas krijgen een advies voor klas 3. Ouders /verzorgers kunnen aangeven welke school en welke sector wordt gekozen. U krijgt deze brief vanavond van de mentor. Uiterlijk 3 maart levert u de brief in bij de mentor.

14 WAT DOET DE SCHOOL U krijgt van ons een inschrijfformulier. Het formulier wordt hier weer ingeleverd. Wij sturen de formulieren naar de nieuwe school. Niet voor CSG-scholen! U krijgt daarna schriftelijk/telefonisch bericht: informatie of een uitnodiging van de nieuwe school. Wij dragen informatie over aan de nieuwe school. Gaat de leerling toch over naar 3 MAVO dan wordt de inschrijving weer ingetrokken.

15 ZIJN ER NOG VRAGEN? Dan kunt u mailen met de decaan mevrouw Leemereise. Mailadres:


Download ppt "19 FEBRUARI 2015 Welkom Op de informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen die als ‘advies’ hebben: Basisberoepsgerichte Leerweg of Kaderberoepsgerichte."

Verwante presentaties


Ads door Google