De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BHV Medisch Centrum de Burgt

Verwante presentaties


Presentatie over: "BHV Medisch Centrum de Burgt"— Transcript van de presentatie:

1 BHV Medisch Centrum de Burgt
Januari 2015

2 GEZOND EN VEILIG 2015!

3 DOEL BHV PLAN De BHV-organisatie in te richten die in geval van een noodsituatie of dreigende noodsituatie tijdig en snel kan worden geactiveerd en doelmatig kan optreden om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. een informatieve functie in die zin, dat het de betrokkenen bewust maakt van de mogelijke risico’s.

4 Taken BHV-ers 1. het verlenen van Eerste Hulp bij ongevallen; 2. het beperken en bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen; het alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf. Als de BHV’er de brand of het ongeval niet (meer) aankan, is een iedereen bevoegd ervoor te zorgen dat er hulp van buiten het bedrijf wordt ingeroepen: politie, brandweer of ambulance.

5 BHV-ers Naam Afdeling Verdieping Jan Evers Fysiotherapeut BG
Karin Evers Bianca de Heus Caroline Bakelaar Fysiotherapeut/adm Remco Schellekens Hélène Dhaeze Haptotherapeute 2 Anna van Luttikhuizen Apothekersassistente Annet van Veldhuijsen Kinderfysiotherapeute Harma Terpstra Praktijkassistente 1 Jeanet van den Berg Praktijksassistente Dianne Jaspers Huisarts

6 materialen Blusmiddelen; brandslang centraal en losse blussers Branddekens; bakoffice (bg) keuken (2e), keuken (1e) EHBO middelen; backoffice (bg) keuken (2e) spoedkamer (1e) AED: spoedkamer (1e )

7 Procedure voor het melden van een incident door een werknemer
1. Als u slachtoffer van een ongeval bent: kunt u zelf de BHV alarmeren of door hulpgeroep aandacht trekken. Er kan zich een situatie voordoen die zo dreigend is, dat u alleen nog uzelf en anderen in veiligheid kunt brengen en zo directe ernstige gevolgen kunt voorkomen. Doe, zodra het mogelijk is, dan alsnog een melding.  

8 PROCEDURE VOOR HET MELDEN VAN EEN INCIDENT DOOR EEN WERKNEMER
Als er anderen slachtoffer van een ongeval zijn: bel dan volgens de instructiekaart met de huisartsen op de eerste verdieping (toets 1 bij spoed) indien er geen huisarts aanwezig is dan zal 112 worden gebeld door de assistente.

9 PROCEDURE VOOR HET MELDEN VAN EEN INCIDENT DOOR EEN WERKNEMER
3. Bij vermoeden van brand: informeer de bhv-er van de afdeling. Bij de begane grond en eerste verdieping is dit goed mogelijk echter op de 2e verdieping niet:  bel het nummer van de huisartsen ( ) toets 1 voor spoed. De assistente zal via de portofoons de BHV-ers inlichten.

10 Verplichting iedere werknemer:
1. Op welke bouwlaag en eventueel in welke ruimte bevind ik mij? 2. Hoe alarmeer ik de BHV’er? 3. Waar bevinden zich de dichtstbijzijnde kleine brandblusmiddelen?

11 4. Waar ben ik ten opzichte van de mogelijke. nooduitgangen
4. Waar ben ik ten opzichte van de mogelijke nooduitgangen? Geen lift gebruiken! 5. Langs welke routes kan ik deze plek verlaten bij een incident? 6. Bij welke verzamelplaats(en) buiten het gebouw hoor ik mij te melden bij een ontruiming?

12 6. wat te doen bij ontruiming (afgaan slow whoop)
schakel eigen apparatuur uit en stel goederen veilig sluit deuren, ramen en kasten verlaat het gebouw via een veilige route maak geen gebruik van de lift ga naar het parkeerterrein en meld je bij de BHV-er

13 Belangrijk telefoonnummer! Noteer deze in uw telefoon
Jaarlijks dient er een oefening te worden gehouden! Akkoord voor sleutel in beheer? Interesse voor BHV opleiding? En bij voorkeur werkend op vrijdag? Neem contact op met Dianne Jaspers.


Download ppt "BHV Medisch Centrum de Burgt"

Verwante presentaties


Ads door Google