De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regels en afspraken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regels en afspraken."— Transcript van de presentatie:

1 Regels en afspraken

2 Soorten regels / afspraken
Schoolregels Klassenregels sportregels Overblijfregels enz. Organisatorische regels , die moet je veel oefenen met kleuters vooral in het begin van het jaar, b.v. in de kring luisteren we naar elkaar Omgangsregels, b.v. ik vraag het als ik iets wil ( op een fiets)

3 Veiligheid/ duidelijkheid
Het geeft rust. Een kleuter kan zich veilig voelen, hij weet wanneer het goed is. Ontwikkelt zelfstandigheid, ze hoeven niet steeds te vragen :mag ik? Is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Bevordert het leerproces.

4

5 Belangrijk! Een kind moet de regel kunnen begrijpen, deze wordt samen besproken, kinderen mogen zelf ook met een regel komen die ze belangrijk vinden. Maar… je hoeft het niet iedere keer opnieuw uit te leggen. Niet te veel regels, in de klas hebben we een aantal regels die we ook zichtbaar maken (ophangen) en waar we steeds op terug komen. Er zijn altijd uitzonderingen , b.v. kinderen begrijpen goed dat een kind wel naar de w.c. mag als hij moeite heeft om het op te houden. Dit wordt besproken en de kinderen begrijpen dit meestal prima. Regels moeten zo consequent mogelijk toegepast worden anders verliezen ze hun kracht ( ook door leerkrachten, ouders en leerlingen).

6 de kracht van positief zijn

7 Enkele regels van onze groep:
Als je in de kring zit mag je niet meer terug naar de hal, ook niet als je het kusje vergeten bent, afscheid in de hal “kiss en go”. Rust in de kring is belangrijk, dus a.u.b. ook niet meer op het raam kloppen, het wordt voor de kleuters alleen moeilijker. Als je jarig bent mag je op de troon zitten en trakteren. In de kring ben ik rustig en blijf ik op mijn stoel. We nemen een gezond tussendoortje mee dus geen snoepkoeken of limonade. De hulpjes mogen naast de juf zitten. Als ik iets wil vraag ik het eerst. We blijven van elkaar af. Als ik zeg stop dan hou je op!!

8 Samenwerken maakt sterker
Ouders en leerkrachten willen hetzelfde voor de kinderen Goed communiceren is dus belangrijk Weten geeft inzicht, geeft begrip, begrip zorgt voor samenwerking. Regels zijn niet tegen iets maar voor de ontwikkeling van de kinderen. Bij onduidelijkheden graag contact opnemen, dit kan iedere dag na schooltijd.

9 Opmerkingen, vragen, graag…


Download ppt "Regels en afspraken."

Verwante presentaties


Ads door Google