De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verzameling. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets verzameld. Het kan gaan om de kleinste dingen tijdens kindertijd of de grootste wanneer men volwassen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verzameling. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets verzameld. Het kan gaan om de kleinste dingen tijdens kindertijd of de grootste wanneer men volwassen."— Transcript van de presentatie:

1 Verzameling

2 Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets verzameld. Het kan gaan om de kleinste dingen tijdens kindertijd of de grootste wanneer men volwassen is. Sommige mensen maken er zelfs hun grootste hobby van. Waar komt de drang tot verzamelen vandaan? En hoe en wat verzamelden mensen in vroegere tijden?

3 Een verzameling is een collectie voorwerpen uit de natuur of door de mens gemaakt die men bij elkaar brengt. Iemand probeert bijvoorbeeld zoveel mogelijk verschillende postzegels bij elkaar te brengen. Een verzameling kan een echte levensmissie worden

4 Men verzameld al vanaf het ontstaan van de mens. Jagers verzamelde voedsel voor hun familie. De Egyptische dynastie verzamelde boeken van over de hele wereld. Voor een vorst was verzamelen van groot belang voor zijn status Aan het hof in de Nederlanden was vooral sprake van een schilderijenverzameling.

5 Verzamelingen door burgers aangelegd stammen uit het midden van de 16de eeuw. De collectie representeerde vaak ook het beroep van de persoon. Apothekers verzamelden bijvoorbeeld kruiden en planten Misschien heeft je oma nog een doos met een knopenverzameling?

6 Een verzameling uit de natuur

7

8 Een verzameling als stilleven

9

10

11

12 Een verzameling van boven

13

14 Een verzameling geordend ?

15 Een verzameling onderdelen van een apparaat

16 Een verzameling objecten

17

18

19

20

21

22

23

24 Een verzameling van kleur

25

26

27 Verzameling in de fruitschaal

28 Verzameling in een doosje

29

30

31 Rariteitenkabinet

32 Hoe ziet jou verzameling eruit?


Download ppt "Verzameling. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets verzameld. Het kan gaan om de kleinste dingen tijdens kindertijd of de grootste wanneer men volwassen."

Verwante presentaties


Ads door Google