De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PowerPoint Luuk Henssen

Verwante presentaties


Presentatie over: "PowerPoint Luuk Henssen"— Transcript van de presentatie:

1 PowerPoint Luuk Henssen
Louvre: Guiseppe Acrimboldo schilderijen. 2011

2 Schilder: Giuseppe Arcimboldo (Italië, 1527)
Deze bijzondere schilder maakt portretten van mensen die gemaakt (samengesteld) zijn van voorwerpen zoals fruit, bloemen, boeken en vissen. Hij was ook architect en bedacht erg kunstzinnige dingen. Hij maakte Kostuums en hij organiseerde ook festivalleen. De kunstenaar begon met schilderijen van glas-in-lood. Daarna schilderde hij normale portretten van mensen in allerlei landen. Wat hij schilderde heet maniërisme. Zo hete de stijl die hij schilderde. Maniërisme is de term die luid op “leven”.

3 De vier seizoenen. Dit is een voorbeeld van het werk van Giuseppe Acrimbolo. De schilderijen stellen de Seizoenen voor. Zijn was humoristisch en daarmee liet het tegenovergestelde zien van de harde politieke werkelijkheid in zijn tijd. winter herfst zomer lente

4 De vier elementen. Deze schilderijen zijn gebaseerd op “ the vierseizoenen”. Ik heb ze niet gezien maar ik vind ze wel heel mooi. Ze heten Water, Vuur, Aarde en Lucht. Water (rechtsboven) is samengesteld van water dieren en planten. Vuur (rechtsonder) is samengesteld van voorwerpen die met vuur temaken heeft. Aarde (linksboven) is samengesteld van land dieren. Lucht (linksonder) is gemaakt van vogels. Bij deze schilderijen ze je iets minder er mensen in, maar zijn wel net zo mooi.

5 mening Ik heb een aantal van deze schilderijen in het Louvre gezien. Ze zijn erg speciaal. Ze trokken mijn aandacht omdat ik had nog nooit had gezien dat je iemand zo mooi van voorwerpen kon schilderen, en bedenken. Ze leken net echt. Dat verbaasde mij het meest. Je ziet bijna niet meer de voorwerpen er in behalve als je heel goed kijkt. De kunstenaar schilderde over de natuur met zijn gedachte. Dat vind ik erg inspirerend.


Download ppt "PowerPoint Luuk Henssen"

Verwante presentaties


Ads door Google