De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jord Knaap & Paul Crouwel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jord Knaap & Paul Crouwel"— Transcript van de presentatie:

1 Jord Knaap & Paul Crouwel
Reparatie's Jord Knaap & Paul Crouwel

2 Reparatie van geboorde gaten
* Opvullen met tapse pennen. * Opvullen met kneedbaar staal. * Opvullen met diverse materialen. * Lassen. * Afwerking.

3 Opvullen met tapse pennen
Als je een gat geboord hebt kun je deze vaak eenvoudig dichten met een tapse pen. Deze pennen zijn in een set met diverse diameters verkrijgbaar. Deze reparatie geld niet voor enkel of dunwandige kasten deze dienen gelast te worden. Bij het gebruik van deze pennen die zowel aan de binnenzijde als aan de buiten zijde te gebruiken zijn worden meestal ook nog geharde tussen materialen gebruikt  zoals bv kogellagers. Zodat de plaats waar wij geboord hebben niet eenvoudig weer geboord kan worden. .

4

5 Op vullen met kneedbaar staal
Op vullen met kneedbaar staal lijkt misschien een lap middel maar dient meerdere doelen. Ten eerste natuurlijk vaak voor de afwerking maar ook bij lichte brandwerende kasten als totaal reparatie, omdat goede uit twee componenten bestaand kneedbaar staal als brandvertrager werkt. Daar kneedbaar staal zeer snel droogt is het vlug over schilder baar en levert een strakke afwerking op Ook kleine gaatjes van bijvoorbeeld de drill rig zijn met kneedbaar staal snel weer goed te vullen.

6 Opvullen met diverse materialen
Er zijn nog andere materialen die wij in speciale gevallen kunnen gebruiken. Denk hierbij aan bijvoordeeld gips of kalk in oude brandwerende kasten of aan hout om een kast weer zijn brandwerendheid te geven ook materialen zoals glaswol zijn voor dit doeleind geschikt. Het ligt ook voor de hand om materiaal te gebruiken wat bij de te repareren kast van fabrieks wegen is gebruikt. Wees dus creatief en leer van de reparaties ook hier in is geen standaard te geven maar blijf zo dicht als mogelijk bij het originele product.

7 Lassen Het af lassen van de gerepareerde gaten is de goede manier om het gat stevig dicht te maken. Dus meestal gaan wij in deze volgorde te werk, aan de binnenzijde tapse pen plaatsen daarna een kogel van de buitenzijde in het gat plaatsen desnoods brand vertragend materiaal daarop dan van de buitenzijde een tapse pen plaatsen en daarna binnen en buiten zijde af lassen. Bij enkelwandig materiaal wordt alleen het gat dicht gelast dus zonder toevoegingen.

8 Gaten kaas

9 Gelast

10

11 Andere manieren van repareren
In plaats van de tapse pin kun je ook aan de buiten en binnen zijde van het geboorde gat draad tappen,dan aan de binnen zijde een bout hier in draaien en daarna de kop er af flexsen. Hierna vullen wij het gat af wij kunnen in plaats van de kogel b.v. een stuk boor of dergelijk gehard materiaal stoppen dan weer een warmte vertragend materiaal plaatsen en dan ook de buitenzijde afsluiten met een bout. Hierna weer de kop er af flexen om daarna het geheel weer af lassen.

12 Afwerken Wij hebben in het gedeelte van de database ook het noteren van de ral kleur genoemd. Dit houdt in dat u meestal als u naar de klus gaat deze kleur al bij u kunt hebben{dit geld alleen voor moderne kasten}. Dan is de afwerking vrij eenvoudig u maakt de  gerepareerde plaats mooi vlak met een lammelen schijf op de flex en maakt de plek vet vrij. Hierna behandeld u de plek met een sneldrogende primer en lakt daarna de plek met de juiste ral kleur als deze bekend is. Vermeld wel op de factuur dat u de kast gerepareerd heeft.

13

14

15


Download ppt "Jord Knaap & Paul Crouwel"

Verwante presentaties


Ads door Google