De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Steun aan zwakke regio’s Een belangrijk doel van de EU is de ongelijkheid in Europa verminderen. Arme Regio’s hebben daarom veel steun gekregen. Dit is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Steun aan zwakke regio’s Een belangrijk doel van de EU is de ongelijkheid in Europa verminderen. Arme Regio’s hebben daarom veel steun gekregen. Dit is."— Transcript van de presentatie:

1 Steun aan zwakke regio’s Een belangrijk doel van de EU is de ongelijkheid in Europa verminderen. Arme Regio’s hebben daarom veel steun gekregen. Dit is duurzame ontwikkelingshulp binnen Europa.

2 Waar geeft de EU geld aan: Gebieden waar mensen minder verdienen dan 75% van het gemiddelde. Waar wordt het aan besteed: infrastructuur, onderwijs en milieu.

3 Landen die veel steun van de EU hebben gekregen zijn: Spanje, Ierland, Zweden, Italie, Portugal, (Oost-)Duitsland en Griekenland.

4 We bekijken Spanje en de hulp in de regio’s daar: Spanje sinds 1986 lid van de EU. Was een arm land met slechte infrastructuur, hoge werkeloosheid en slecht opgeleide beroepsbevolking.

5 No veel mensen werkten in de landbouw. Vooral de droge dunbevolkte gebieden in Spanje in de binnenlanden waren achtergebleven.

6 Wat is zijn de verbeteringen: Infrastructuur Snelwegen en spoorwegen door heel Spanje. Hoge snelheidstrein tussen Madrid en Sevilla. Ook met de rest van Europa zijn de verbindingen verbeterd.

7 Er zijn wel verschillen in regionale ontwikkeling. Sommige regio’s zijn hypermodern (High tech) en doen niet onder voor de kernregio van Europa (Barcelona, Madrid). In andere regio maar een kleine vooruitgang.


Download ppt "Steun aan zwakke regio’s Een belangrijk doel van de EU is de ongelijkheid in Europa verminderen. Arme Regio’s hebben daarom veel steun gekregen. Dit is."

Verwante presentaties


Ads door Google