De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman."— Transcript van de presentatie:

1 { Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman

2 Risico’s en mogelijkheden

3 … papier is ook niet alles

4 Volgens het programma  Wie is waarvoor verantwoordelijk?  Hoe openbaar zijn kerkelijke documenten?  Welke procedures zijn noodzakelijk?  Uitgangspunt: Uw vragen – gezamenlijk vinden van antwoorden  Samenhang en overlap andere workshops; geen strakke scheiding tussen techniek, methoden, regels, verantwoordelijkheden Onderwerpen

5  Wat mag er nu wel en niet met digitale archivering? Moet er altijd een hardcopy aanwezig zijn naast de digitale opslag?  Welke stukken op papier en welke digitaal bewaren?  Toegangsrecht voor raadplegers? Vragen van deelnemers (1)

6  Veel stukken worden tegenwoordig digitaal aangemaakt. Kerkbesturen vinden dat je die stukken dan ook digitaal moet bewaren en zetten ze op cd-roms, etc. Dit betekent dat de ruggengraat van de archieven, de notulen, wellicht op een zeker moment verloren gaan. Kunnen we de kerkbesturen hiervoor een praktische oplossing bieden. (een printje wil men niet). Vragen van deelnemers (2)

7  Ik denk [dat] in onze kerk geen duidelijk beleid is wat betreft archiveren met de daarbij behorende verantwoordelijkheid.  Medewerkers van kerkelijke organisaties zijn vaak vrijwilligers, die op prive computers kerkelijke documenten aanmaken en lokaal opslaan. Praktijk is dat deze documenten vaak niet in het centrale archief terecht komen en niet duurzaam/toegankelijk worden opgeslagen. Welke procedures zijn nodig om dit te voorkomen en in hoeverre is het werken met procedures in deze haalbaar? Vragen van deelnemers (3)

8   Hoe beheers je het archiveringsproces in een grotere gemeente?   Wat zijn de overwegingen tussen openbaar maken / beperkt ontsluiten.   Mag opslag in "de cloud" ?   Wat zijn de wettelijke/kerkelijke bepalingen   Wat stel je beschikbaar aan wie? Hoe bewaar je e-mailberichten en moet je die wel bewaren? Vragen deelnemers (4)

9 Conclusies


Download ppt "{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman."

Verwante presentaties


Ads door Google