De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzaamheid en alternatieve brandstoffen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzaamheid en alternatieve brandstoffen"— Transcript van de presentatie:

1 Duurzaamheid en alternatieve brandstoffen
Duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. Op het gebied van alternatieve brandstoffen gaan we verder kijken naar Zonne-energie en Waterenergie. En met duurzaamheid kijken we verder naar de consequenties van het produceren van vlees.

2 Aanleiding De aarde wordt steeds meer vervuild en wetenschappers voorspellen een vroegtijdig einde voor deze planeet als we zo doorgaan. Omdat we toch willen dat onze (achter)kleinkinderen een fatsoenlijk leven op deze planeet kunnen hebben, onderzoeken we of er een manier is om deze vervuiling af te remmen. Daarom hebben we gezocht naar een schonere en duurzame manier voor het opwekken en gebruiken van energie en we hebben nog een beetje gekeken naar de vervuilende aspecten van de vleesproductie en consumptie, die we elke dag tegenkomen.

3 Probleemstelling en onderzoeksvraag.
De energie die we hedendaags gebruiken heeft een slechte invloed op het milieu. Omdat er nog veel generaties na ons op deze planeet leven, moeten we manieren vinden om zuiniger aan te doen met het milieu. Waarom worden zonne- en waterenergie nog niet op grote schaal gebruikt en hoe kunnen we deze nieuwe energiesoorten op grote schaal opwekken? En kunnen we op de productie van vlees de wereld duurzamer maken?

4 Zonne-energie. Opwekken door middel van zonnepanelen .
Voordelen: makkelijk op te wekken en je kan het thuis opwekken. Nadelen: voorlopige kleinschaligheid, niet continu beschikbaar en moeilijk op te slaan. De ontwikkeling van zonne-energie begon in 1839 toen Antoine-César Becquerel bezig was met een elektrode, die in het bijzijn van licht energie kon opwekken. Dit was de basis voor de zonnecel.

5 Opslag probleem zonne-energie.
Hoe kunnen we opgewekte zonne-energie opslaan? Door middel van een accu. Door middel van zeolieten. Door middel van water.

6 Waterenergie. Opwekken door middel van: watermolens
waterkrachtcentrales stuwmeren getijdenenergie golfslagenergie Voordelen: Milieuvriendelijk, duurzaam en om overstromingen tegen te gaan. Nadelen: de technologie is locatiespecifiek, er zit een maximum aan het op te wekken vermogen, voorlopige kleinschaligheid en de technologie is over algemeen onbekend.

7 Geschiedenis van Antoine César Becquerel.
Antoine César Becquerel is geboren op 7 maart 1788 in Châtillon-Coligny. Hij is afgestudeerd aan ‘École Polytechnique’ en heeft tot 1815 als officier in het mechanica corps gediend. in 1837 werd hij benoemd tot professor Hij is gestorven op 18 januari 1878 en is dus 89 jaar geworden.

8 Vleesproductie. CO2-uitstoot bij het produceren van vee voedsel.
Belangrijke voedingsstoffen van vlees. Alternatief voedsel eten. Kweken van vlees in een laboratorium. Kleine productieschaal.

9 Conclusie/resultaten.
Problemen in de vleesproductie moeten geleidelijk worden aangepakt. Insecten aantrekkelijker maken en vlees minder. De duurzame energiebronnen zijn nog niet efficiënt genoeg en er kan beter nog onderzoek naar de nuttigste gedaan worden. Dit alles gebeurt nog op kleine schaal, omdat er niet genoeg geld is om het uit te breiden en er valt geen winst mee te maken.

10 Dit was onze presentatie over een duurzamere wereld.


Download ppt "Duurzaamheid en alternatieve brandstoffen"

Verwante presentaties


Ads door Google