De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alles wat je moet weten over…. Waterkrachtcentrale  Stuwdam houdt het water tegen.  Een stuwmeer ontstaat.  Het water stroomt onderaan door sluizen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alles wat je moet weten over…. Waterkrachtcentrale  Stuwdam houdt het water tegen.  Een stuwmeer ontstaat.  Het water stroomt onderaan door sluizen."— Transcript van de presentatie:

1 Alles wat je moet weten over…

2 Waterkrachtcentrale  Stuwdam houdt het water tegen.  Een stuwmeer ontstaat.  Het water stroomt onderaan door sluizen.  Het water stroomt met kracht.  Door de kracht van het water gaan de turbines aan in de krachtcentrale.

3 Voordelen en nadelen VoordelenNadelen  Energiebron is schoon en goedkoop.  Een stuwmeer zorgt voor energie die je kunt gebruiken.  Je kunt veel energie opwekken.  Waterkracht gaat lang mee en het is goedkoop.  Waterkrachtcentrale is duur om te bouwen.  Het milieu verandert.  Gebieden lopen onder en mensen moeten verhuizen.  Sommige dieren hebben het moeilijk om hun leefgebied te bereiken.

4 Energie uit water Filmpje over waterkrachtcentrales

5 Waterkrachtdam  De energie van een waterrad moet je gebruiken.  Maar een waterkrachtcentrale verandert de kracht van stromend water in energie.  Elektriciteit kan via de kabels vervoerd worden.  In de rivier de Colorado in de VS produceren ze elektriciteit door de Hooverdam.  In Arizona en Callifornië zijn ook dammen aangelegd in de rivier.

6 Waterkracht  De laatste jaren worden kleine waterkrachtcentrales populairder. In sommige dorpen kunnen ze zo zelf hun elektriciteit opweken.  Sommige turbines zijn heel klein.

7 Bedankt voor de aandacht!  Yousra, Oumnia,Saliha, Spaso, Fatima


Download ppt "Alles wat je moet weten over…. Waterkrachtcentrale  Stuwdam houdt het water tegen.  Een stuwmeer ontstaat.  Het water stroomt onderaan door sluizen."

Verwante presentaties


Ads door Google