De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam."— Transcript van de presentatie:

1 Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam

2 1.Energiebron 2.Elektriciteitscentrale 3.Hoogspanningsmast 4.Transformatorhuisje 5.Meterkast 6.Stopcontact

3

4 Wat zijn fossiele brandstoffen? Fossiele brandstoffen Steenkoolaardolieaardgas

5 1.Fossiele brandstoffen worden verbrand. 2.Er komt Co 2 vrij. 3.De dampkring wordt dikker. 4.De warmte rond de aarde kan niet goed afgevoerd worden.

6 Alternatieve energiebronnen Alternatieve energiebronnen houden in dat ze nooit op kunnen gaan {tenzij de zon de aarde opslokt}. Zonne-energie Windenergie Water kracht

7 Wat is zonne- en windenergie? Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Filmpje zonne-energie schooltv beeldbankzonne-energie schooltv beeldbank Windenergie is energie dat wordt opgewekt doormiddel van windmolens.

8 Wat is kernenergie? Kernenergie is het goedkoopste alternatief voor energie van fossiele brandstoffen. Kernenergie wordt in een kerncentrale opgewekt. Dat gebeurt door de kern van de stof Uranium te splitsen,dat levert veel energie op. Omdat de kern wordt gesplitst noem je het kernenergie! (Hier kun je de meeste energie uithalen).

9 De voordelen van kernenergie. Het opwekken van kernenergie veroorzaakt geen broeikasgassen. Het levert veel energie op,je kunt er heel Nederland mee voorzien van stroom. Het kost niet veel.

10 De nadelen van… Bij het maken van de energie komen veel radioactieve stoffen vrij. Hierin zweven deeltjes met een gevaarlijke straling,als je daarmee in aanraking komt,kun je daar erg ziek van worden!

11 Welke energie bronnen zijn duurzaam? En welke niet ? Duurzaam: Zonne-energie Windenergie Waterkracht Kernenergie Niet duurzaam: Steenkool Olie Aardgas {De fossiele brandstoffen}

12 Het Midden-Oosten Hier wordt de meeste aardolie van de aarde gehaald{namelijk 2/3 van de hele wereld!}. Saudi-Arabië heeft de GROOTSTE olie voorraad ter wereld!

13 ‘t Suezkanaal in Egypte Het kanaal is 163 km lang en verbindt de Middellandse Zee en de Rode Zee met elkaar. Het Suezkanaal en de Rode Zee vormen de scheiding tussen Afrika en Azië.

14 Zonne-energie in de Sahara In de woestijn de Sahara zouden we ongelooflijk veel zonne-energie kunnen winnen. Stel,we plaatsen zonnepanelen op een oppervlak van +/- 50.000 km2. Dat zou genoeg zijn voor alle energie die in Europa wordt gebruikt!

15 Bouw: 1993-2006 Lengte: 2309m Hoogte: 185m Overstroomde steden: 13 Overstroomde fabrieken: 657 Lengte van het stuwmeer: 640km{dat is 2x zo groot als NL

16 Topo Midden-Oosten Topo Zuid-Afrika Topo Noord-Afrika Topo Oost-Afrika


Download ppt "Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam."

Verwante presentaties


Ads door Google